(ΦΩΤΟ) Ενθουσίασε η πρεμιέρα του 1ου MYKONOS ART FESTIVAL

(ΦΩΤΟ) Ενθουσίασε η πρεμιέρα του 1ου MYKONOS ART FESTIVAL

 

Μία εξαιρετική συναυλία είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν χθες οι περίπου 1200 θεατές που βρέθηκαν στον αύλιο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μυκόνου.
 
 
Μια ονειρική συνάντηση του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου με την εκπληκτική ερμηνεύτρια Άλκηστις Πρωτοψάλτη έλαβε χώρα το βράδυ της Κυριακής και ενθουσίασε το κοινό.
 
 
 
Τα ωραιότερα τραγούδια του μεγάλου μας συνθέτη εκτοξεύθηκαν με την κρυστάλλινη φωνή της σπουδαίας ερμηνεύτριας και την συνοδεία καταξιωμένων μουσικών, σε μία συναυλία που απέσπασε διθυραμβικά σχόλια από όλους.
 
Το 1ο MYKONOS ART FESTIVAL ξεκίνησε το Σάββατο με το νέο έργο του καταξιωμένου εικαστικού Κώστα Τσόκλη «Τα τέσσερα στοιχεία της φύσης» στην Σχολή καλών Τεχνών η οποία θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.
 
 
Ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκας κατά τον χαιρετισμό του εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ το οποίο αντικατοπτρίζει τον στόχο της Δημοτικής Αρχής για την προώθηση του πολιτισμού στο νησί και την δημιουργία ενός θεσμού που θα καταφέρει να ενώσει όλους τους φορείς κάτω από την ίδια ομπρέλα για έναν κοινό σκοπό, την προβολή της Μυκόνου και ως τόπου πολιτισμού και παράδοσης.
 
 
 
Ο κ. Κουκάς ευχαρίστησε τόσο τον Πρόεδρο του ΠΑΚΟ Γ. Αξιώτης Δημήτρη Κοντιζά όσο και τον καλλιτεχνικό διευθυντή Αντώνη Κιούκα για την άψογη διοργάνωση και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο θεσμός αυτός θα συμβάλλει ώστε η Μύκονος να επαναπροσδιορίσει τη θέση της στη συνείδηση των επισκεπτών αναδεικνύοντας την ιστορία και τον πολιτισμό της. Παράλληλα κάλεσε τον κόσμο να επισκεφθεί την έκθεση που φιλοξενείται από χθες στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Δήλου. 
 
 
Στον σύντομο χαιρετισμό του πριν την έναρξη των εκδηλώσεων ο κ. Δημήτρης Κοντιζάς Πρόεδρος του ΠΑΚΟ Γ. Αξιώτης του Δήμου Μυκόνου που διοργανώνει το Φεστιβάλ ευχαρίστησε τους εκλεκτούς καλλιτέχνες για την παρουσία τους, μίλησε για την συλλογικότητα του Φεστιβάλ και κάλεσε τον κόσμο να το αγκαλιάσει. «Για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2018 ο Πολιτιστικός, Αθλητικός και Κοινωνικός  Οργανισμός «Γεώργιος Αξιώτης» του Δήμου Μυκόνου πήρε την πρωτοβουλία να θεσμοθετήσει και να διοργανώσει ένα Φεστιβάλ Τεχνών στο νησί της Μυκόνου. Το Mykonos Art Festival είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας, πολύμηνης εργασίας και ιδιαίτερης αγάπης για το νησί μας» τόνισε και ευχαρίστησε το Δήμαρχο κ. Κουκά και το Δ.Σ., τον καλλιτεχνικό δ/ντή του MYKONOS ART FESTIVAL κ. Κιούκα, όλους τους φορείς που συμμετέχουν και όσους εργάστηκαν μεθοδικά όλους αυτούς τους μήνες για την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ. 
 
 
 
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ κ. Κιούκας μίλησε για την φιλοδοξία των διοργανωτών το MYKONOS ART FESTIVAL να αποτελέσει έναν διεθνή θεσμό αντάξιο του ονόματος της Μυκόνου.  Έναν θεσμό που θα συνδυάζει τις πιο σύγχρονες τάσεις σήμερα μαζί με την πολιτιστική κληρονομιά της ουτοπικής Δήλου, με την σύγχρονη ελληνική δημιουργία και την πολύ πλούσια παράδοση αυτού του τόπου. Αναφέρθηκε στον πολυδιάστατο καλλιτέχνη Κώστα Τσόκλη ο οποίος όπως ανέφερε έχει συμπεριληφθεί, από την εφημερίδα THE TIMES, στα 1000 πρόσωπα που σημάδεψαν τον 20ο αιώνα και κάλεσε τον κόσμο να αγκαλιάσει τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ οι οποίες είναι όλες δωρεάν.  
 
Το MYKONOS ART FESTIVAL στηρίζουν σημαντικοί φορείς και συγκεκριμένα το Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, το Μουσείο Κώστα Τσόκλη και ο ΕΟΤ.  
 
 
Η απαστράπτουσα Άλκιστις Πρωτοψάλτη ντυμένη από σκηνής τόνισε μεταξύ άλλων «Απόψε από εδώ εκπέμπεται πολιτισμός» φράση που υποδηλώνει ότι όλη την προσπάθεια των διοργανωτών έπιασε τον στόχο.
 
 
Νωρίτερα χθες στο πλαίσιο του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της αρχαιολογικής έκθεσης «Κυκλαδίτικα στιγμιότυπα από τα μνημεία και τους ανθρώπους τους» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δήλου. Την έκθεση διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.