Διευρύνεται το άνοιγμα στην ρωσική αγορά

Διευρύνεται το άνοιγμα στην ρωσική αγορά

 

 

 
Πολλαπλασιάζονται οι επαφές στελεχών της περιφέρειας με ρωσικούς φορείς τουρισμού με στόχο την προώθηση των νησιών του Νοτίου Αιγαίου στην ρωσική αγορά. Δεδομένου ότι οι ρώσοι τουρίστες ενδιαφέρονται ιδιαιτέρως για τον θρησκευτικό τουρισμό, η αντιπεριφερειάρχης είχε πρόσφατα επαφές στην Ρωσία με παράγοντες του ρωσικού τουρισμού αναδεικνύοντας την πλούσια θρησκευτική παράδοση των νησιών της περιφέρειας μας. 
 
Η κα Φτακλάκη παρευρέθηκε πρόσφατα στο 1ο συνέδριο της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Ρωσίας (ATA – Association of Travel Agents in Russia), έναν νεοσύστατο φορέα που αριθμεί περισσότερους από 3.500 τουριστικούς πράκτορες της χώρας.
 
Στον χαιρετισμό της, η αντιπεριφερειάρχης τουριμού συνεχάρη τους Τουριστικούς Πράκτορες Ρωσίας για την πρωτοβουλία και την απόφαση τους να ενώσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου  να  ενισχύσουν, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΑΤΑ κ. Gabrilof, την αλυσίδα μεταξύ tour operators, τουριστικών πρακτόρων και τουριστών. Η ΑΤΑ αποδεικνύει εν τοις πράγμασι την ελληνική ρήση «η ισχύς εν τη ενώσει» που σίγουρα αποφέρει τα βέλτιστα αποτελέσματα. 
 
Η Αντιπεριφερειάρχης έδωσε έμφαση στην συνεργασία της Περιφέρειας με τους τουριστικούς φορείς με στόχο  την προσέλκυση περισσότερων Ρώσων τουριστών, η οποία ουσιαστικά αποτελεί κοινό στόχο.
 
Ακανθώδες ωστόσο παραμένει το πρόβλημα της βίζας που λειτουργεί πολλές  φορές ανασταλτικά στην προσέλκυση Ρώσων. Για το θέμα αυτό η κα Φτακλάκη επεσήμανε ότι θα πρέπει γρήγορα να επιλυθεί και ίσως το 2014 να είναι ορόσημο, καθώς η ελληνική κυβέρνηση, ενόψει της επικείμενης Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα βάλει ψηλά στην ατζέντα το θέμα αυτό.
 
Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου έχει επιστήσει την προσοχή των αρμόδιων Υπουργείων και των Ευρωπαίων Επιτρόπων σε αυτό το σημαντικό θέμα για την εξεύρεση λύσης οριστικού και κανονιστικού χαρακτήρα που θα έχει άμεση επίδραση στο ρεύμα του Ρωσικού τουρισμού.