Ο διάσημος οίκος Dior προσγειώνεται στη Μύκονο

Ο διάσημος οίκος Dior προσγειώνεται στη Μύκονο

 

 

 

Φωτογραφία: wwd.com
 
Η Μύκονος ανέκαθεν ήταν πόλος έλξης τουριστών απ’ όλο τον κόσμο, ανάμεσα σε αυτούς σταρς, σχεδιαστές μόδας και γαλαζοαίματοι.
 
Τα τελευταία χρόνια, το νησί των Ανέμων αποτελεί πρώτη προτίμηση των ανθρώπων της μόδας και όχι μόνο για διακοπές. Μεγάλοι οίκοι επιλέγουν να προσγειωθούν στο νησί και να δώσουν λίγη παραπάνω λάμψη στα ήδη αστραφτερά σοκάκια του.
 
Μετά την καμπάνια των Dolce & Gabbana με τις φωτογραφίες των Morelli Brothers και το  hashtag #DGLovesMykonos να μεταφέρει τη Μύκονο σε όλο τον κόσμο, ο θρυλικός οίκος Dior καταφτάνει στο κυκλαδίτικο νησί.
 
Ο γαλλικός οίκος θα παρουσιάσει αποκλειστικά συλλογή ρούχων και αξεσουάρ, που εμπνέονται  από τη Μύκονο, ενώ η μπουτίκ θα ανοίξει τις «πύλες» της στις 15 Ιουνίου και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 15 Οκτωβρίου. 
 
Η συλλογή για τη Μύκονο έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά από την καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου, Μαρία Γκράτσια Κιούρι. Με θέμα το πανέμορφο νησί, περιλαμβάνει αρκετά ρούχα, παπούτσια, τσάντες και αξεσουάρ, εκ των οποίων πολλά φέρουν το σύνθημα J’adior Mykonos, δηλαδή λατρεύω τη Μύκονο. Εξάλλου, η φράση J’adior αποτελεί βασικό σλόγκαν προώθησης του οίκου. 
 
Εκτός από τη συλλογή με θέμα τη Μύκονο, οι πελάτες θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν σχέδια και από την φθινοπωρινή κολεξιόν του οίκου για το 2018. 
 
Αν και ο διάσημος οίκος δεν έχει κατάστημα στο νησί, η Μύκονος παίζει έναν σημαντικό ρόλο στην ιστορία του. Ο ιδρυτής του Κριστιάν Ντιόρ έμεινε εκεί στις αρχές της δεκαετίας του 1950. Μπορούσε κανείς άλλωστε να δει την επιρροή του νησιού στα σχέδια του από το 1953 και μετά, όπως για παράδειγμα σε φορέματα που έφεραν το όνομα Αθήνα, Κέρκυρα ή Ρόδος. 
 
Πηγή: iefimerida.gr 
Με πληροφορίες ΑΠΕ