Αρνητική η ΚΕΠοΜ στην παραχώρηση του parking στο παλιό λιμάνι

Αρνητική η ΚΕΠοΜ στην παραχώρηση του parking στο παλιό λιμάνι

Αρνητική στην παραχώρηση του πάρκινγκ στο παλιό λιμάνι σε ιδιώτη δηλώνει η ΚΕΠοΜ όπως αναφέρει σε έγγραφο που κατέθεσε χθες 15/5 στο Δ.Λ.Τ.Μ. και έδωσε στην δημοσιότητα. Όπως τονίζεται στο έγγραφο η Κίνηση, τάσσεται κατά της παραχώρησης σε ιδιώτη και υπέρ της λειτουργίας του συγκεκριμένου χώρου από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου.
 
Όπως μεταξύ άλλων επισημαίνεται στην ανακοίνωση που συνυπογράφουν οι Α. Καμμή, Α. Νάζος, Μ. Μωράκης και Μ. Μανδηλαρά, οι δωρεάν θέσεις που θα διατίθενται δεν επαρκούν για τους μόνιμους κατοίκους και υπαλλήλους της χώρας για την καλοκαιρινή περίοδο. Αναφέρεται επίσης ότι το αντίτιμο για την χρήση του χώρου θα λειτουργεί αποτρεπτικά για τους επισκέπτες της χώρας ενώ όπως τονίζεται δεν είναι αποτρεπτικά τα ποσά για τη χρήση του χώρου από εταιρίες ενοικιάσεως αυτοκινήτων. 
 
Ενστάσεις προβάλλει η ελάσσονα αντιπολίτευση και σχετικά με τη διάρκεια της μίσθωσης που προβλέπει την χρήση του χώρου για 15ετία, αλλά και όσον αφορά το ποσό εκκίνησης ως μηνιαίο μίσθωμα.
 
Όπως αναφέρει «εάν ο Δήμος θέλει να δώσει κίνητρα για την καλύτερη λειτουργία των καταστημάτων της πόλης, ένα από αυτά είναι ο δωρεάν χώρος στάθμευσης στο λιμάνι με μεταφορά στην Χώρα σε ένα δίκτυο δημοτικής συγκοινωνίας» και καταλήγοντας επισημαίνει  «είναι υποχρέωση του Δ.Λ.Τ.Μ. να λειτουργήσει τον συγκεκριμένο χώρο με ίδιους πόρους και με γνώμονα την εξυπηρέτηση των πολιτών και επισκεπτών του νησιού και όχι να τον παραχωρήσει σε ιδιώτη».