Προχωράνε οι εργασίες αναστήλωσης της Στοάς του Φιλίππου στη Δήλο

Προχωράνε οι εργασίες αναστήλωσης της Στοάς του Φιλίππου στη Δήλο

 

 

Οι εργασίες της αναστήλωσης της Στοάς του Φιλίππου στη Δήλο εντατικοποιούνται με προγραμματισμό και οργάνωση, ώστε όλα να είναι έτοιμα για την τελική μελέτη του έργου και την απαραίτητη κοστολόγηση των εργασιών όσο και για τη φάση της αναστήλωσης.

Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν από τις 10 έως τις 20 Απριλίου, φαντάζουν στους μη ειδικούς, μη ουσιώδεις, σίγουρα καθόλου εντυπωσιακές. Ωστόσο, οι εργασίες αυτές είναι όχι μόνο απαραίτητες αλλά και εξαιρετικά πολύτιμες για όλες τις φάσεις του έργου.

Οι αποτυπώσεις του μνημείου με drone αποκαλύπτουν όχι μόνο το εντυπωσιακό εύρος των ευρημάτων αλλά και την ταξινόμησή τους, η οποία θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες, ώστε να διαπιστωθεί με ακρίβεια ποια ευρήματα «δένουν» με ποια, σχηματίζοντας ένα ενιαίο σύνολο.

Ό,τι δεν έχει βρεθεί, θα πρέπει να δημιουργηθεί και να επικολληθεί. Αυτό θα περιλαμβάνει η αμέσως επόμενη φάση, αυτή της μελέτης, η οποία θα οδηγήσει και στην ασφαλή οικονομική εκτίμηση του έργου.

Στις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν συμμετείχαν αρχαιολόγοι, αρχιτέκτονες, τοπογράφοι, σχεδιαστές και μαρμαροτεχνίτες.

Θυμίζουμε ότι το Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου υποστηρίζοντας δυναμικά τις προσπάθειες ανάδειξης και προβολής του Πολιτιστικού μας πλούτου, χορήγησε προς την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων το ποσό των 550.000€ για την μερική αναστήλωση της Στοάς του Φιλίππου στη Δήλο. Το αναστηλωτικό πρόγραμμα θα διαρκέσει 3 χρόνια. Ξεκίνησε το 2017 και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2019.

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από το: pacf.gr