Τα κρυσταλλικά ελιξήρια και οι θετικές ιδιότητες τους στη ζωή μας

Τα κρυσταλλικά ελιξήρια και οι θετικές ιδιότητες τους στη ζωή μας

 

 

Τα Κρύσταλλα γνωστές και ως ενεργειακές πέτρες έχουν πολλές ιδιότητες, μορφές και χρώματα. Καθένα από αυτά χρησιμεύει σε κάτι και δεν είναι τυχαίο που τον καθένα μας τον ελκύει διαφορετικός κρύσταλλος. Κατα την διάρκεια μιας κρυσταλλοθεραπείας επιλέγονται κάποιοι κρύσταλλοι από τους ίδιους τους  πελάτες. Όταν διαβάζουν για τις ιδιότητές τους συνειδητοποιούν ότι είχαν επιλέξει αυτό ακριβώς που χρειάζονταν τη δεδομένη στιγμή. 
 
Πέραν όμως της χρήσης των κρυστάλλων που δεν είναι πάντα εύκολο να έχουμε και να κουβαλάμε μαζί μας ή να καθαρίζουμε και να φορτίζουμε όπως χρειάζεται και όχι κατα βούληση, μία πολύ καλή λύση είναι το κρυσταλλικό ελιξήριο. Ένα βάμμα με τις ιδιότητες του κρυστάλλου που μπορούμε να πιούμε ανα πάσα στιγμή σε λίγο νερό ή χυμό και να αφήσουμε τις ιδιότητες του να δράσουν στον οργανισμό μας και κατ' επέκταση στη ζωή μας.
 
Ακολουθούν μερικά παραδείγματα κρυστάλλων, όπου μπορείτε να βρείτε τα αντίστοιχα ελιξήρια έτοιμα προς χρήση από το Mykonos Alternative Health Center.
 
Χαλαζίας
 
Ο Χαλαζίας πήρε το όνομα του από την Ελληνική λέξη «χάλαζα» που σημαίνει χαλάζι, αφού πολλοί στην αρχαιότητα τον θεωρούσαν στερεοποιημένο νερό. 
Επίσης υπάρχει και η θεωρία ότι ονομάστηκε έτσι επειδή μπορεί να προκαλέσει βροχή έως χαλάζι μιας και ο διαφανής κρύσταλλος του Χαλαζία χρησιμοποιήθηκε από πολλούς λαούς ως μέσο για την πρόκληση βροχής. Οι αγρότες μπορούν να δοκιμάσουν να προκαλέσουν μια πολυπόθητη βροχή, φυτεύοντας κατάλληλα φορτισμένους κρυστάλλους χαλαζία στις γωνίες των χωραφιών τους. Ο Χαλαζίας λέγεται πως χαρίζει επίσης αφθονία όχι μόνο στα σπαρτά, αλλά και σε κάθε άλλον τομέα της οικονομικής ζωής.
 
Για να δούμε όμως με λίγα λόγια την ιστορία του χαλαζία μέσα στα χρόνια.
Είναι σημαντικό να ξέρουμε πως οι κρύσταλλοι Χαλαζία είναι γνωστοί από τους πρωτόγονους λαούς όπου θεωρούσαν ότι τους απέδιδαν πολλές δυνάμεις. 
 
Επίσης, έχουν βρεθεί βάζα από Χαλαζία σε Αιγυπτιακούς τάφους. 
Στη Ρώμη, ο Πλίνιος αναφέρει ότι η συλλογή κρυστάλλων είχε φτάσει να θεωρείται τόσο ιδιαίτερη, ώστε μια απλή κουτάλα κόστιζε 150,000 σιστέρσια (δηλαδή 20,000 Ευρώ), ενώ οι πλούσιοι Ρωμαίοι κρατούσαν στα χέρια τους μπάλες Χαλαζία για να δροσίζονται το καλοκαίρι, μιας και ο Χαλαζίας απορροφά τη θερμότητα. 
 
Στην Κίνα και την Ιαπωνία τους θεωρούσαν Ιερά πετράδια και τους λάτρευαν ως σύμβολα του ουρανού και του απείρου, ενώ στην Ινδία η δυναστεία των Μαούρια θεωρούσε τους κρυστάλλους του Χαλαζία ως πολύτιμο θησαυρό, καθώς πίστευαν ότι αν έμπαινε δηλητήριο σε μια κούπα Χαλαζία τότε αυτός ο κρύσταλλος θα σκοτείνιαζε προειδοποιώντας έτσι τον κάτοχο του. 
 
Στο Μεσαίωνα μπέρδευαν τον χαλαζία με το διαμάντι, ενώ το 18ο αιώνα άρχισε να χρησιμοποιείται στην Ευρώπη ως φάρμακο για πολλές ασθένειες. 
 
Τέλος, τον 20ο αιώνα πια, ανακαλύφθηκαν οι εκπληκτικές του εφαρμογές στην επιστήμη όπως τα μικροτσίπ των ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Και για να περάσουμε στο διαταύτα μερικές από τις θεραπευτικές ιδιότητες του Κρύσταλλου χαλαζία, ο οποίος ανήκει στην ομάδα των πρωτογενών και είναι καλό για να ξεκινήσει κάποιος την εφαρμογή του όταν δεν έχει ξαναέρθει σε επαφή με Κρυστάλλους άλλη φορά, είναι ότι ο Χαλαζίας αναζωογονεί τον οργανισμό και δίνει θάρρος, δύναμη, ζωτικότητα, ανανέωση, ευεξία, καλή διάθεση, θετική ενέργεια, μακροζωΐα και προστασία, ενώ βοηθά κάθε καινούργια αρχή και φέρνει τον πλούτο και την αφθονία.
 
Ο Χαλαζίας αποτελεί ιδανική ενεργειακή ασπίδα για το γεωπαθητικό στρες, τις ακτινοβολίες, τις γραμμές Λέι. Εξαιτίας των ηλεκτρομαγνητικών του δυνάμεων, ο κρύσταλλος του Χαλαζία μπορεί να εξισορροπήσει το νευροφυτικό σύστημα του ανθρώπου, προσφέροντας έτσι ηρεμία και καταπραΰνοντας πολλές νευροφυτικές ασθένειες.
 
Επίσης είναι αντικαταθλιπτικός, απομακρύνει τους φόβους και τους εφιάλτες, χαρίζει ηρεμία, αρμονία, αντοχή, αυθορμητισμό και θετικές σκέψεις, διαλύει συμφορήσεις και μπλοκαρίσματα, έτσι ώστε η ενέργεια να μπορεί να κυλήσει ελεύθερα, βοηθάει σε όλα τα επίπεδα και τις διαστάσεις μας, επιφέροντας θεραπεία και φως.
 
Ο Χαλαζίας αποτελεί έναν ισχυρό καθαριστή του περιβάλλοντος, του νερού, του σώματος, της αύρας και της σκέψης, ενώ τονώνει τη διαίσθηση, τις μαντικές και ψυχικές ικανότητες.
 
Ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα και φέρνει το σώμα σε ισορροπία. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε πάθηση. Καταπραΰνει τη ζαλάδα, ανακουφίζει από τις ημικρανίες, σταματά την αιμορραγία και τα εντερικά προβλήματα. Ελαχιστοποιεί τις αυτοκαταστροφικές και βίαιες τάσεις. 
 
Κιτρίνης
 
Προσφέρει πλούτο, ευημερία και άφθονα υλικά και πνευματικά αγαθά, βοηθά την επαγγελματική πρόοδο, τη θετική κοινωνική δράση και φέρνει σταθερότητα και τύχη.
 
Βοηθά σε οικογενειακές υποθέσεις και χαρίζει αγάπη και ζωή, αναζωογονεί και τονώνει την ενέργεια σε όλα τα επίπεδα, φέρνει κοντά μας τη χαρά και την επιτυχία.  
 
Χαρίζει ευδιαθεσία, αισιοδοξία, ευεξία, διαύγεια και καθαρή σκέψη.
Μετατρέπει τις αρνητικές ενέργειες σε θετικές, δίνει ψυχική επίγνωση και αίσθημα ασφάλειας, ενώ ξεμπλοκάρει παγιδευμένα και καταπιεσμένα συναισθήματα. 
Απομακρύνει την αρνητικότητα, τις φοβίες, τους φόβους και εξασφαλίζει έναν άνετο ύπνο χωρίς εφιάλτες. Δρα αντικαταθλιπτικά και διώχνει τις εμμονές, τους εθισμούς και τις αυτοκαταστροφικές τάσεις, ενώ προστατεύει τον κάτοχο του από τους εχθρούς και από τις φιλονικίες.
 
Ως χαλαζίας, ο κιτρίνης μπορεί να επιφέρει εξισορρόπηση στο ανθρώπινο νευρικό σύστημα και το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο.
 
Βοηθά το διαλογισμό και τις αναδρομές. Χρήσιμος σε περιόδους νηστείας και εξαγνισμού.
 
Ενισχύει τη μνήμη, αφυπνίζει τον εσωτερικό εαυτό και διευκολύνει την έκφραση των σκέψεων και των συναισθημάτων. Σχετίζεται με τη γνώση και την αντίληψη και γι αυτό μπορεί να βοηθήσει στην αποστήθιση και την κατανόηση, ειδικά στους μαθητές και στους σπουδαστές αλλά και όσους προσπαθούν να μάθουν κάτι.
Καταπολεμά τη νευρικότητα, τις ημικρανίες, τις νευραλγίες και όλες τις ψυχοσωματικές ασθένειες.
 
Επιδρά τονωτικά διώχνοντας τα συμπτώματα της χρόνιας κόπωσης και προσφέροντας ενέργεια σε όλο το σώμα. 
 
Τονώνει την καρδιά, το συκώτι, τα νεφρά και τους μυς και αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος.Εξισορροπεί τη λειτουργία του θυρεοειδούς και ασκεί ευεργετική επίδραση στο πεπτικό και στο ουρογεννετικό σύστημα. 
 
Βοηθά σε πρώιμο στάδιο το διαβήτη. Καταπραΰνει τις ανισορροπίες της έμμηνης ρύσης και τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης. 
 
Ανακουφίζει τη δυσκοιλιότητα και απομακρύνει την κυτταρίτιδα. Βοηθά στην πέψη, στην υγεία του ήπατος και του παγκρέατος.
 
Δρα ευεργετικά στις κινητικές αντιδράσεις και επουλώνει γρήγορα τα τραύματα.
 
Τα ζώδια τα οποία μπορούν να συνδεθούν με τον Κιτρίνη πιο άμεσα είναι:
Κριός, Δίδυμοι, Λέων, Παρθένος, Ζυγός, Τοξότης.
 
Φθορίτης
 
Το όνομα του προέρχεται από τη Λατινική λέξη «fluere» που σημαίνει ρέω λόγω της ιδιότητας του να μειώνει τη θερμοκρασία τήξης των μετάλλων. 
Ο όρος φθορισμός προέρχεται από το Φθορίτη καθώς και η ονομασία του στοιχείου φθόριο. Ο Φθορίτης ήταν γνωστός στους αρχαίους Έλληνες και Ρωμαίους οι οποίοι κατασκεύαζαν βάζα και άλλα σκεύη. Οι αρχαίοι Έλληνες τον αποκαλούσαν «Αργυραδάμα».
 
Ο Πλίνιος αναφέρει πως ο Οκταβιανός έφερε στη Ρώμη από την Αλεξάνδρεια ένα πανάκριβο βάζο από Φθορίτη. Ενώ ο Πομπήιος δώρισε στο Ναό του Διός στη Ρώμη έξι βάζα φτιαγμένα από Φθορίτη, που είχε αφαιρέσει από το Θησαυρό του Μιθριδάτη. Το 18ο αιώνα οι θεραπευτές τον χορηγούσαν, κοπανισμένο σε σκόνη και διαλυμένο σε νερό σε ασθενείς που υπέφεραν από νεφρικές παθήσεις. 
Μερικές από τις ιδιότητες ενός Φθορίτη είναι ότι μπορεί να καλλιεργήσει ένα ευνοϊκό περιβάλλον στον εργασιακό χώρο, βοηθώντας τον κάτοχό του να συγκεντρωθεί και να δημιουργήσει, διώχνοντας μακριά το άγχος και τις κακές επιρροές.
 
Προσφέρει στήριξη και οργάνωση στους επαγγελματίες, ευνοεί τις συνεργασίες, δίνει αυτογνωσία και πίστη στις ικανότητες τους.
 
Φέρνει τη μακροζωία μέσα από τη γαλήνη τη δημιουργικότητα και την αισιοδοξία.
Έλκει τον πλούτο και την αφθονία σε όλα της τα επίπεδα και σχετίζεται με την πρόοδο σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.
 
Ο Φθορίτης είναι ένας πολύ προστατευτικός λίθος, κυρίως προσφέροντας ψυχολογική προστασία, θάρρος και δύναμη για συγχώρεση. 
 
Εμποδίζει το γεωπαθητικό στρες και εξαφανίζει τις αρνητικές ενέργειες από το περιβάλλον, ενώ είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός κατά του στρες που προκαλούν οι υπολογιστές και τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα.
 
Προστατεύει την οικογένεια, προάγει την αρμονία και απομακρύνει τις φιλονικίες και τις συγκρούσεις. Συνεργεί στην ανάπτυξη του νου, συντελεί στη θεραπεία και στη διείσδυση ενεργειών του ανώτερου νου.
 
Ο Φθορίτης προσφέρει ηρεμία και γαλήνη, και βοηθά τον κάτοχό του να συγκεντρωθεί και να διακρίνει την αλήθεια πίσω από τις ψευδαισθήσεις των περιστάσεων. Καθαρίζει την αύρα, τονώνει τις διαισθητικές δυνάμεις ενώ ταυτόχρονα γειώνει τις πνευματικές ενέργειες.  Βοηθά τη διαδικασία της μάθησης και την απορρόφηση νέων πληροφοριών, ενώ προωθεί τη γρήγορη σκέψη. 
 
Οι σύγχρονοι θεραπευτές υποστηρίζουν πως ο Φθορίτης μπορεί να ανακουφίσει παθήσεις του αίματος, των ματιών, των αυτιών και του λάρυγγα, ενώ βοηθά κατά τη θεραπεία των λοιμώξεων.
 
Διεγείρει τους μηχανισμούς ανάπλασης των ιστών του δέρματος, επιταχύνοντας με τον τρόπο αυτό την επούλωση των τραυμάτων. Δρα αποτοξινωτικά, βελτιώνει την κινητικότητα των αρθρώσεων, προστατεύει τα δόντια και τα οστά, και ανακουφίζει τις ενοχλήσεις του πεπτικού συστήματος.
 
Είναι καλός για την αναπνευστική οδό, τα κρυώματα, τη γρίπη και την ιγμορίτιδα. Διαλύει τις συμφύσεις και κινητοποιεί τις αρθρώσεις, ανακουφίζει την αρθρίτιδα, τους ρευματισμούς και τα τραύματα στη σπονδυλική στήλη. Απομακρύνει σημάδια και ρυτίδες. Αναζωογονεί τη θεραπευτική οδό και καταπραΰνει δερματικές παθήσεις.
 
Τα ζώδια τα οποία συνδέονται πιο άμεσα μαζί του είναι: Δίδυμοι, Παρθένος, Ζυγός, Αιγόκερως, Υδροχόος, Ιχθείς.
 
Αμέθυστος
 
Ανήκει στην κατηγορία Πυριτικά Ορυκτά και αποτελεί μέλος της οικογένειας του Χαλαζία. Ξεκινάει τη ζωή τους ως διάφανος χαλαζίας, αλλά όταν βρεθεί σε σημεία του Μανδύα της Γης όπου αναπτύσσονται μεγάλες θερμοκρασίες και πιέσεις γίνεται μοβ. Η ονομασία του προέρχεται από το στερητικό «α» και το ρήμα «μεθύω» επειδή οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι το πετράδι αυτό προφυλάσσει τον κάτοχο του από τη μέθη.
 
Πετράδια Αμέθυστων έχουν βρεθεί στην Γαλλία κοντά σε οστά προϊστορικών ανθρώπων που έζησαν ακόμη και 25.000 χρόνια πριν. Στην αρχαιότητα ο Αμέθυστος ήταν μια από τις σπανιότερες και πολυτιμότερες πέτρες, που η τιμή της συχνά ξεπερνούσε την τιμή του Διαμαντιού.
 
Η Βασίλισσα Κλεοπάτρα λέγεται πως διέθετε ένα δαχτυλίδι φυλαχτό από Αμέθυστο που επάνω του είχε σκαλισμένη τη μορφή του Θεού Μίθρα. Οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι πίστευαν ότι όποιος έπινε κρασί από κύπελλο Αμέθυστου ή όποιος είχε απλώς ένα δαχτυλίδι Αμέθυστου δεν κινδύνευε να μεθύσει. Οι Αιγύπτιοι τον τοποθετούσαν ως φυλαχτό και πολύτιμο θησαυρό μέσα τους τάφους των Φαραώ.
 
Κατά το Μεσαίωνα πίστευαν ότι ο Αμέθυστος διώχνει την υπνηλία και την οκνηρία, οξύνει το νου και προστατεύει τον κάτοχο του από τη μαγεία. Επίσης κατά την περίοδο αυτή στόλιζαν με αυτόν τα δαχτυλίδια των καθολικών επισκόπων, ακόμα και του ίδιου του Πάπα, ενώ οι Άραβες πίστευαν ότι προστατεύει από τους εφιάλτες και την ποδάγρα (ουρική αρθρίτιδα). Η Μεγάλη Αικατερίνη είχε στείλει χιλιάδες εργάτες στα ορυχεία των Ουραλίων προκειμένου να εξορύξουν το πολύτιμο πετράδι.
 
Πολλοί Αμέθυστοι διακοσμούν τα βασιλικά σύμβολα της Αγγλίας, στολίζουν το βασιλικό σκήπτρο, καθώς και το στέμμα του πρίγκιπα της Ουαλίας.
 
Πιστεύεται πως εξασφαλίζει συζυγική πίστη και οικογενειακή αρμονία.
 
Προσφέρει πλούτο, αφθονία, υγεία, ακεραιότητα, ανεκτικότητα, νηφαλιότητα, αμεροληψία και αντίληψη. Προάγει τη δημιουργικότητα, το θάρρος, την αυτοεκτίμηση, την ανεκτικότητα, τη διαίσθηση και τον οραματισμό. Ενισχύει τη θέληση, φέρνει αισιοδοξία, ευτυχία και αυξάνει την αντοχή. Προσφέρει ισορροπία και αρμονία στο πνεύμα και το σώμα. Προστατεύει από τη μέθη και τους εθισμούς, διώχνει το θυμό, την οργή και το φόβο. Απομακρύνει τα αρνητικά συναισθήματα, φέρνει γαλήνη στο νου και γενικά δρα ηρεμιστικά. Παρέχει προστασία από γεωπάθειες και  προστατεύει τους αγρότες και τους ψαράδες. Κρατά μακριά το φθόνο και βοηθά στην αποκόλληση από παλιές καταστάσεις, δίνοντας μας βήμα για μια νέα αρχή.
 
Είναι ιδιαίτερα θεραπευτικός λίθος τόσο για το σώμα, όσο για το μυαλό και το πνεύμα. Σε πνευματικό επίπεδο μας βοηθά να πάρουμε πληροφορίες για να ζήσουμε πιο αρμονικά την καθημερινότητά μας. Έχοντας έναν αμέθυστο κάτω από το μαξιλάρι σας, μπορείτε να κοιμηθείτε καλύτερα και να θυμηθείτε ευκολότερα τα όνειρά σας.
 
Μετατρέπει την αρνητική σκέψη σε θετική, διαλύει τα μπλοκαρίσματα και γειώνει την ενέργεια, ενώ διώχνει το άγχος. Ο Αμέθυστος αποτελεί μεγάλο βοήθημα σε πονοκεφάλους, ημικρανίες, αϋπνία, καθώς ηρεμεί το νευρικό σύστημα. Επίσης ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και ενδυναμώνει τα όργανα καθαρισμού του αίματος. Ευνοεί την επούλωση τραυμάτων και χρησιμεύει στη θεραπεία ασθενειών του αναπνευστικού, του πεπτικού και του απεκκριτικού συστήματος. Τονώνει και ρυθμίζει το ενδοκρινικό σύστημα και το μεταβολισμό. Βοηθά σε γυναικολογικά προβλήματα.
 
Προστατεύει από ρευματισμούς, αρθριτικά και τις κινητικές αντιδράσεις.
Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της ακμής, των μολύνσεων και των ατελειών του δέρματος.
 
Ανακουφίζει τους μώλωπες, τα οιδήματα και τον πόνο του προσώπου.
Προστατεύει από τις αρρώστιες του αίματος, το διαβήτη και τα αφροδισιακά νοσήματα.
 
Καταπολεμά τη νευρικότητα, τις νευραλγίες και τους σπασμούς.
 
Χαρίζει άνεση και ανακούφιση στους ψυχολογικά ασθενείς.
Διευκολύνει την επαφή με τα μυθικά βασίλεια και τονώνει τη φαντασία.
 
Τα ζώδια που συνδέονται άμεσα μαζί του είναι: Κριός, Ζυγός, Σκορπιός, Τοξότης, Αιγόκερως, Υδροχόος, Ιχθείς.
 
Τουρμαλίνης
 
Η ονομασία του λίθου, προέρχεται από την Κεϋλανέζικη λέξη «τουραμάλι» ονομασία που χρησιμοποιούσαν οι ντόπιοι για το πετράδι και που στην ουσία σημαίνει κάτι μικρό που βγαίνει από τη γη.
Παλιές παραδόσεις λένε πως όποιος φοράει μια τουρμαλίνη  θα παίρνει πάντα τις σωστές αποφάσεις. 
 
Οι ιδιότητες ενός τουρμαλίνη είναι να βοηθά τη νέα αρχή, την επαγγελματική πρόοδο, φέρνει πλούτο και αφθονία, να προσφέρει αγάπη, γαλήνη, τρυφερότητα, κατανόηση, μακροζωία, ήσυχο ύπνο και ισορροπία στις σχέσεις, να φέρνει διαύγεια, ανανέωση, έμπνευση, να διευκολύνει την αφομοίωση των πληροφοριών και τις δημόσιες ομιλίες, να προάγει την υγεία και την ανάπτυξη. Ενθαρρύνει μια θετική στάση ανεξάρτητα από τις συνθήκες, φέρνει ύφεση στην οργή, στη ζήλια και στη μνησικακία.
 
Προστατεύει από τα κινητά τηλέφωνα, το ηλεκτρομαγνητικό νέφος, τις ακτινοβολίες, παρέχει δηλαδή μια προστατευτική ασπίδα απέναντι από κάθε είδους αρνητικές ενέργειες, γήινες, κοσμικές και ανθρώπινες, και τις στέλνει πίσω στην πηγή τους. 
 
Ο Τουρμαλίνης θεωρείται από τους πιο ισχυρούς λίθους για την τόνωση της ενέργειας και την αποκατάσταση των μπλοκαρισμάτων. Προστατεύει από τις μεταδοτικές ασθένειες και τις ορμονικές διαταραχές, ενώ τονώνει τη σεξουαλικότητα. Για μερικούς έχει έντονη αντικαρκινική δράση, ενώ αποτελεί αναντικατάστατο βοήθημα για το νευρικό σύστημα. Διατηρεί την ισορροπία σε όλα τα επίπεδα. 
 
Ο Τουρμαλίνης είναι ένας εξαιρετικός λίθος για τα προβλήματα συγκέντρωσης και δυσλεξίας. Προσφέρει ανακούφιση σε περιπτώσεις αρθρίτιδας και καρδιακών νοσημάτων. Βοηθά στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, της αϋπνίας, της κλειστοφοβίας και της χαλάρωσης. Ενισχύει τα όργανα του αναπαραγωγικού συστήματος και της κάτω κοιλίας. 
 
Αβεντουρίνης
 
Έχει πάρει την ονομασία του από την Ιταλική λέξη “avventure” που σημαίνει περιπέτεια. Στην Αρχαία Κίνα ονομαζόταν ο Λίθος του Αυτοκράτορα και χρησιμοποιείτο ως φυλακτό που έφερνε ευτυχία, άνεση, φρεσκάδα και διαύγεια στο μυαλό.
 
Ο Αβεντουρίνης γενικά θεωρείται ότι είναι ένας λίθος που φέρνει τύχη, προστασία, αφθονία, διαύγεια, ισορροπία, ευτυχία, αισιοδοξία και ευημερία.
 
Είναι μια πέτρα που φέρνει ευεξία, ζωτικότητα, καλή διάθεση και βοηθά στη δημιουργικότητα. Μας χαρίζει άνεση, επιμονή, φρεσκάδα και στηρίζει την οικογένεια και το σπίτι. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προσελκύσει φλερτ ή ερωτικές περιπέτειες, ενώ λέγεται πως φέρνει τύχη και στα τυχερά παιχνίδια.
 
Ενδυναμώνει τις ηγετικές ικανότητες και την αποφασιστικότητα.
Προστατεύει από τις επιθέσεις ψυχικών «βαμπίρ» και είναι κρύσταλλος φύλακας.
Χρησιμοποιείται ως ενεργειακός φράχτης προστατεύοντας από το γεωπαθητικό στρες.
 
Διαχέει τις αρνητικές ενέργειες και τις μετατρέπει σε θετικές.
Προστατεύει από γήινους εχθρούς και στρεσσογόνες καταστάσεις όπως η κρίση της μέσης ηλικίας.
 
Δημιουργεί γέφυρες ένωσης όταν η καρδιά έχει διχαστεί από το νου, δίνοντάς της νέες διαστάσεις και συνθέτοντας παράλληλα τριγύρω της ένα πλέγμα προστασίας.
 
Σε ψυχολογικό επίπεδο η δράση της είναι κατευναστική και εξισορροπητική.
Βοηθά τη μεταδοτικότητα και προωθεί το ταλέντο της διδασκαλίας.
 
Καλμάρει το θυμό και τη νευρικότητα και διαλύει τα αρνητικά συναισθήματα.
Ενεργοποιεί την αντίληψη και βοηθά το συντονισμό και τη συμβατότητα.
Βοηθά να αποφασίσουμε ποιά εργασία, θέση ή απασχόληση μας ταιριάζει καλύτερα. Εξουδετερώνει τα καταπιεσμένα συναισθήματα.
 
Έχει αντιφλεγμονώδη δράση, είναι ευεργετική για το θύμο αδένα, τα τραύματα, τους συνδετικούς ιστούς και το νευρικό σύστημα, ισορροπεί την αρτηριακή πίεση, δρα προληπτικά κατά της αρτηριοσκλήρωσης και του εμφράγματος προστατεύοντας την καρδιά. Είναι ευεργετική για το εμφύσημα. Τονώνει το μεταβολισμό, καταπολεμά την κυτταρίτιδα και ρίχνει τη χοληστερίνη. Μας ανακουφίζει από τους πονοκεφάλους και τις ημικρανίες που προέρχονται από έντονο άγχος. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των επινεφριδίων, των αλλεργιών, των πνευμόνων, των ιγμόρειων, της καρδιάς, των ματιών , του μυϊκού και ουροποιητικού συστήματος. Ανακουφίζει τα συμπτώματα που προκαλούνται από δερματικούς ερεθισμούς. Ενθαρρύνει τη θεραπεία των κακοηθειών. Χαλαρώνει τους σφιγμένους σιαγόνες και τα συμπτώματα του τραυλισμού.
 
Τα ζώδια που συνδέονται άμεσα με τον Αβεντουρίνη είναι: Κριός, Ταύρος, Δίδυμοι, Καρκίνος, Παρθένος, Ζυγός, Υδροχόος.
 
Αυτά είναι μόνο μερικές ιδιότητες από τους κρυστάλλους και μπορούμε να έχουμε συγκεντρωμένη την ιστορία τους και τις θεραπευτικές τους ιδιότητες χάρη στην πολύχρονη μελέτη ανθρώπων που ασχολήθηκαν έντονα με τους Κρυστάλλους όπως η γεωπαθολόγος Ράνια Σαρήγιαννη. Κρύσταλλοι υπάρχουν πάρα πολλοί και ακόμη το ένα είδος μπορεί να βρεθεί σε πολλά χρώματα ή σχήματα. Αφήστε τον εαυτό σας ελεύθερο να επιλέξει τί είναι αυτό που χρειάζεται τώρα! 
 
Maren & Tonia Lorenzou
Mykonos Alternative Health Center
 
πηγή φωτο: foreverconscious.com