Ντίνα Σαμψούνη για τα περί διαφθοράς στο Κ.Υ. Μυκόνου Η απάντηση δόθηκε από...

Ντίνα Σαμψούνη για τα περί διαφθοράς στο Κ.Υ. Μυκόνου Η απάντηση δόθηκε από...

Με αφορμή τα σημερινά δημοσιεύματα για τα περί διαφθοράς στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου που αποκάλυψε το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας, ζητήσαμε το σχόλιο της Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας κας Ντίνας Σαμψούνη, η οποία ηγείται από τις αρχές του 2014 της Πρωτοβάθμιας Μονάδας Υγείας της Μυκόνου. 

Νέα υπόθεση «διαφθοράς» στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου αποκάλυψε το ΣΕΥΥΠ

Η κα Σαμψούνη μας απάντησε λακωνικά "Η απάντηση δόθηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλου Πολάκη" και μας παρέπεμψε στο σχόλιο του Υπουργού για το θέμα. 

Σύμφωνα με τον κ. Πολάκη το θέμα αφορά πεπραγμένα προηγούμενων κυβερνήσεων, που ανακάλυψε η σημερινή κυβέρνηση και τα παρέπεμψε στη δικαιοσύνη, ενώ όπως τονίζει η κατάσταση του Κέντρου Υγείας σήμερα έχει αλλάξει ριζικά. 

Αναλυτικά το σχόλιο του κ. Πολάκη:

«Όσον αφορά τα σημερινά δημοσιεύματα που αφορούν το ΚΥ Μυκόνου έχω να δηλώσω τα εξής. Πρώτον, το πόρισμα του ΣΕΥΥΠ αφορά τα πεπραγμένα των προηγούμενων κυβερνήσεων που είχαν στόχο την αποδόμηση του δημόσιου συστήματος υγείας. Εμείς σήμερα τα ανακαλύψαμε, τα ελέγξαμε με τους αρμόδιους μηχανισμούς και τα παραπέμψαμε στη δικαιοσύνη.  Πιο συγκεκριμένα,  τα προηγούμενα χρόνια παρ ότι υπήρχε ακτινολογικό μηχάνημα στο ΚΥ δεν υπήρχε ούτε πρόβλεψη για ύπαρξη γιατρού ακτινολόγου  ούτε όμως υπήρχε πρόβλεψη επιδιόρθωσης των συνεχόμενων βλαβών του μηχανήματος,  με αποτέλεσμα ο κόσμος να στρέφεται στα ιδιωτικά ακτινολογικά κέντρα.

Σήμερα όμως όχι μόνο το ακτινολογικό μηχάνημα λειτουργεί αλλά και έχουν προσληφθεί στο ΚΥ ένας ακτινολόγος γιατρός – για πρώτη φορά από την ίδρυση του ΚΥ-, ένας ΤΕ ραδιολογίας- ακτινολογίας όσο και ένας ΔΕ βοηθός ακτινολόγου ενώ αναμένεται να προσληφθεί από την προκήρυξη 7κ ένας ακόμα ΔΕ βοηθός μόνιμος. Έτσι μόνο το μήνα  Απρίλιο πραγματοποιήθηκαν στο ΚΥ Μυκόνου 581 ακτινογραφίες όπως καταγράφηκε στο σύστημα καταγραφής των νοσοκομείων και των ΚΥ(BI). Επιπρόσθετα, αναμένεται στο ΚΥ Μυκόνου να εγκατασταθεί ένας αξονικός τομογράφος, ένα σύστημα ψηφιακής μαστογραφίας  από δωρεά από την οικογένεια Γ. Δακτυλίδη. Ως εκ τούτου γίνεται πλήρως κατανοητό ότι όχι μόνο δεν συνεχίζεται η προηγούμενη κατάσταση αλλά αντίθετα η πορεία του ΚΥ Μυκόνου έχει αλλάξει ριζικά».