(βιντεο) Εκατοντάδες «γουρούνες» στους δρόμους της Μυκόνου - Δυναμικές κινητοποιήσεις σε λιμάνια και αεροδρόμιο

(βιντεο) Εκατοντάδες «γουρούνες» στους δρόμους της Μυκόνου - Δυναμικές κινητοποιήσεις σε λιμάνια και αεροδρόμιο

 

Σε δυναμική πορεία διαμαρτυρίας προχώρησαν το μεσημέρι οι επιχειρηματίες ενοικιαζομένων ATVs. Τα μέλη του Σωματείου Ιδιοκτητών Επιχειρήσεων Ενοικιαζομένων Μοτοποδηλάτων και Μοτοσυκλετών Μυκόνου «ΤΟ ΒΕΣΠΑΚΙ» συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους αντιδρώντας στην διάταξη του νέου Κ.Ο.Κ. για την απαγόρευση ενοικίασης και κυκλοφορίας ATVs γνωστά ως «γουρούνες» στην άσφαλτο. 
 
Η πορεία ξεκίνησε από τον Άγιο Στέφανο και έφτασε στο νέο λιμάνι περί τις 14:00 το μεσημέρι. Οι επιχειρηματίες με μαύρες σημαίες στα οχήματά τους στάθμευσαν μπροστά από την μπουκαπόρτα του Blue Star Paros που ετοιμάζονταν προς αναχώρηση από το νησί, κλείνοντας την είσοδο και κορνάροντας ασταμάτητα ανήρτησαν πανό με συνθήματα. 
 
Τα συνθήματα γραμμένα στα αγγλικά, ώστε να είναι κατανοητά και στους τουρίστες, αναφέρονταν τόσο στα ερωτηματικά που δημιουργούνται από την απαγόρευση των συγκεκριμένων οχημάτων στην Ελλάδα, κάτι που όπως ανέφεραν δεν ισχύει στην Ευρώπη, όσο και στις πολυεθνικές εταιρίες. 
 
Τα μέλη του Σωματείου εξέφρασαν την διαμαρτυρία τους δίνοντας το στίγμα για συνέχιση των αγώνων τους σε περίπτωση που τα αιτήματά τους δεν εισακουστούν από την κυβέρνηση. Οι ιδιοκτήτες χαρακτηρίζουν τη συγκεκριμένη διάταξη ως «δώρο» προς τις πολυεθνικές που ολοένα και μεγαλώνουν το στόλο τους σε αυτοκίνητα στο νησί, επισημαίνοντας ότι η απαγόρευση των συγκεκριμένων οχημάτων θα έχει σαν αποτέλεσμα το νησί να γεμίσει από αυτοκίνητα με αποτέλεσμα ένα ατέλειωτο μποτιλιάρισμα στους δρόμους, επιβαρύνοντας την ήδη πολύ δύσκολη κατάσταση που επικρατεί το καλοκαίρι στο οδικό δίκτυο του νησιού. 
 
Η διαμαρτυρία συνεχίστηκε με κατεύθυνση προς το παλιό λιμάνι και το αεροδρόμιο της Μυκόνου.