Δυναμικές κινητοποιήσεις για την κατάργηση των ATV ξεκινούν οι επιχειρηματίες της Μύκονου

Δυναμικές κινητοποιήσεις για την κατάργηση των ATV ξεκινούν οι επιχειρηματίες της Μύκονου

 

Δεκάδες 50άρια ATV με μαύρες σημαίες είναι σταθμευμένα από το μεσημέρι στην είσοδο του νέου λιμένα της Μυκόνου στον Τούρλο ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην διάταξη του νέου Κ.Ο.Κ. για την απαγόρευση της κυκλοφορίας τους.
 
Οι ιδιοκτήτες τους μέλη του Σωματείου Ιδιοκτητών Επιχειρήσεων Ενοικιαζομένων Μοτοποδηλάτων και Μοτοσυκλετών Μυκόνου «ΒΕΣΠΑΚΙ» αντιδρούν στο νομοσχέδιο χαρακτηρίζοντάς το φωτογραφικό για την Μύκονο και προειδοποιούν για κινητοποιήσεις.
 
 
Πρόσφατα οι επιχειρηματίες ζήτησαν την στήριξη του Δήμου απέναντι στην «εξοντωτική διάταξη» και έκαναν λόγο για «ξαφνικό θάνατο» των επιχειρήσεών τους ζητώντας την συμπαράσταση του Δήμου Μυκόνου που ομόφωνα έδωσε για το θέμα.  
 
Παρά τις ενέργειες του Δήμου και τα έγγραφα και τις επαφές που υπήρξαν στα αρμόδια υπουργεία τόσο από τους επιχειρηματίες, όσο και από τον Δήμο, η διάταξη πέρασε με αποτέλεσμα από τις 30 Απριλίου να απαγορεύεται πλέον η κυκλοφορία και η εκμίσθωση μικρών κυβικών τετράτροχων οχημάτων (ATV). 
 
 
Οι επιχειρηματίες του κλάδου σε ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για επικείμενες δυναμικές κινητοποιήσεις και ζητούν από το κοινό την κατανόησή του καθώς όπως αναφέρουν «είμαστε αναγκασμένοι να αντιδράσουμε για την εξασφάλιση διαλόγου και την διασφάλιση της επιβίωσης των οικογενειών μας».
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση
 
«Μετά την απροειδοποίητη και άνευ προηγουμένου διαλόγου πρόσφατη ψήφιση της άδικης και εξοντωτικής διάταξης εντός του νέου Κ.Ο.Κ. (Ν.4530/2018), με την οποία απαγορεύτηκε η κυκλοφορία και η εκμίσθωση τετράτροχων μοτοσυκλετών «εν μία νυκτί», και μόλις λίγες μέρες πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, με αποτέλεσμα να αφανιστούν οι επιχειρήσεις μας, το βιός μας, αλλά και οι θέσεις εργασίας εκατοντάδων εργαζομένων μας, είμαστε αναγκασμένοι να προβούμε, τις αμέσως προσεχείς ημέρες, σε δυναμικές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στις πύλες εισόδους του νησιού (αεροδρόμιο-λιμάνι) για την άμεση αναστολή εφαρμογής της συγκεκριμένης διάταξης και την άμεση έναρξη ουσιαστικού διαλόγου με την κυβέρνηση. 
 
Επειδή από τις κινητοποιήσεις ενδέχεται να δημιουργηθούν προβλήματα στο κοινό, τους συμπολίτες μας και τους επαγγελματίες του νησιού, ζητούμε εκ των προτέρων την κατανόησή τους για όποια ταλαιπωρία τυχόν υποστούν, παρόλα αυτά είμαστε αναγκασμένοι να αντιδράσουμε για την εξασφάλιση διαλόγου και την διασφάλιση της επιβίωσης των οικογενειών μας».