Η Μύκονος στο παγκόσμιο συνέδριο Smart Islands για το περιβάλλον και τον τουρισμό

Η Μύκονος στο παγκόσμιο συνέδριο Smart Islands για το περιβάλλον και τον τουρισμό

 

 

Στο παγκόσμιο συνέδριο για τα Έξυπνα Νησιά συμμετείχε πρόσφατα ο Δήμος Μυκόνου. Πρόκειται για το κορυφαίο συνέδριο παγκοσμίως για τα «έξυπνα» νησιά - Τη Δημοτική Αρχή εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιλτιάδης Ατζαμόγλου.
 
Βασικοί στόχοι της διοργάνωσης του Smart Island World Congress είναι η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των διαφόρων νησιωτικών επικρατειών προκειμένου να αντιμετωπιστούν προκλήσεις όπως η κλιματική αλλαγή, ο οικονομικός ανταγωνισμός, η τεχνολογική καινοτομία και ο τουρισμός. 
 
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Fira de Barcelona στις 23 και τις 24 Απριλίου στην Calvià (Μαγιόρκα) με τη συμμετοχή 100 νησιών από όλο τον κόσμο.
 
Το Συνέδριο επισκέφτηκαν περισσότεροι από 750 αντιπρόσωποι νησιωτικών περιοχών, στο βήμα ανέβηκαν 95 ομιλητές, ενώ την εκδήλωση κλπ αν 70 δημοσιογράφοι. Συνολικά παραβρέθηκαν περισσοτεροι από 1.200 επισκέπτες!
 
Στα πλαίσια του Συνεδρίου εξετάστηκε η ανάγκη να βρεθούν συνέργειες και να συσφιχτούν οι δεσμοί που ενώνουν τις νησιωτικές επικράτειες, καθώς αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις, προκειμένου να γίνουν τα νησιά του μέλλοντος.
 
Οι τρεις βασικές θεματικές ενότητας που συζητήθηκαν στο Συνέδριο αφορούν 
στην ηγεσία νησιών στον τουριστικό κλάδο, στις  προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν τα νησιά στο μέλλον και στους πόρους που διατίθενται στις νησιωτικές επικράτειες. 
 
Πρόκειται για ζητήματα ζωτικής σημασίας, τα οποία αφορούν και το νησί της Μυκόνου και τις προκλήσεις των επόμενων ετών.
 
Φωτογραφία, από αριστερά: Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Μπρίγγος, ο Δήμαρχος Τήνου κ. Σιώτος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ατζαμόγλου, ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κουκάς και άλλα μέλη του συνεδρίου.