Με ικανοποιητικούς ρυθμούς συνεχίζεται η άντληση των καυσίμων απο το Τούρκικο φορτηγό

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς συνεχίζεται η άντληση των καυσίμων απο το Τούρκικο φορτηγό

 

 
 
Συνεχίζεται η απομάκρυνση των καυσίμων και των λιπαντικών από το προσαραγμένο Τούρκικο "YUSUFCEPNIOGLU" πλοίο, από την εταιρεία που έχει αναλάβει την όλη επιχείρηση.
 
Τόσο η εταιρεία όσο και οι λιμενικές αρχές διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει ρήγμα  αλλά και καμία διαρροή πετρελαιοειδών από το πλοίο και η επιχείρηση βρίσκεται υπό πλήρη έλεγχο. 
 
Η άντληση των καυσίμων συνεχίζεται πλέον με ικανοποιητικούς ρυθμούς ενώ το προστατευτικό φράγμα που έχει τεθεί στη γύρω περιοχή, απομονώνει το προσαραγμένο πλοίο από τη γύρω θαλάσσια περιοχή και κάθε κίνδυνος μόλυνσης του υδάτινου περιβάλλοντος δεν υπάρχει. 
 
Συνεπώς, δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας μέχρι στιγμής και ο συντονισμός της εταιρείας και των αρμόδιων αρχών έχει αποφέρει αποτέλεσμα.
 
Ο δήμος Μυκόνου παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της επιχείρησης και η δημαρχεύουσα κα. Γρυπάρη βρέθηκε στο θαλάσσιο χώρο στην ευρύτερη περιοχή του «Αυλέμονα» το Σάββατο 15 Μαρτίου, όπου μαζί με τον απεσταλμένο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας Ωκεανογράφο Δόκτορα κ. Μαμαλούκα Βασίλειο, ενημερώθηκε για την διαδικασία άντλησης των πετρελαιοειδών, όλες τις διαδικασίες και τα τεκταινόμενα σχετικά με το εκεί προσαραγμένο πλοίο και παρακολούθησε την απομάκρυνση των πρώτων
κοντέινερ. 
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Μυκόνου η Μύκονος ήταν και θα παραμείνει καθόλα έτοιμη για τη νέα τουριστική σεζόν και οι όποιες ανησυχίες υπάρχουν μέρα με τη μέρα απομακρύνονται. 
 
 
Πατήστε στις παρακάτω εικόνες, να τις δείτε σε πλήρη προβολή.