Στίβος: Σάρωσαν τα μετάλλια τα κορίτσια του ΑΟΜυκόνου στο διασυλλογικό Παγκορασίδων

Στίβος: Σάρωσαν τα μετάλλια τα κορίτσια του ΑΟΜυκόνου στο διασυλλογικό Παγκορασίδων

 

Φωτογραφία αρχείου
 

Με επτά μετάλλια τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία των παγκορασίδων και  τέσσερα υψηλά όρια για το πανελλήνιο πρωτάθλημα επέστρεψε από την Άνδρο η ομάδα των παμπαίδων και παγκορασίδων του ΑΟΜυκόνου που πήρε μέρος στο διασυλλογικό πρωτάθλημα της κατηγορίας της.

 
Με νεανική ομάδα, οι 4 από τις 8 κοπέλλες ανήκουν σε μικρότερη αγωνιστική κατηγορία, και παρά τις σημαντικές απουσίες των Σκάρτσο, Κουσαθανά, Κουκά, Σούλα, Ασημομύτη Χρύσα και Δεμέναγα οι κοπέλλες συγκέντρωσαν 57 βαθμούς και κατέκτησαν 8 μετάλλια, δύο χρυσά, τρία αργυρά και τρία χάλκινα.
 
Αναλυτικά οι θέσεις των κοριτσιών :  Βίδη Γαβριέλα 1η στο δίσκο (28.96 όριο για το πανελλήνιο πρωτάθλημα) και 3η στη σφαίρα (8.94 ατομικό ρεκόρ),  Μπαϊρακτάρη Σεμίνα 2η στο δίσκο (28.34 όριο για το πανελλήνιο πρωτάθλημα) και 8η στη σφαίρα (7.37 ατομικό ρεκόρ), Αλαμπάν Καλλιόπη 2η στα 150μ (20.50, όριο για το πανελλήνιο πρωτάθλημα),  Ασημομύτη Σοφία 2η στα 600μ  (2.01.38),  Μπλέτσα Πολυτίμη 3η στα 1.000μ (3.32.47),  Βλασσοπούλου Φλώρα 3η στο δίσκο (19.44) και 7η στη σφαίρα (7.65), Κυριαζίδου Βάγια 4η στα 80μ (11.45), Σαντοριναίου Παρασκευή 6η στο μήκος (4.33).
 
Τα τέσσερα κορίτσια στη σκυταλοδρομία 4 Χ 80, δηλαδή οι Σαντοριναίου - Ασημομύτη - Αλαμπάν - Κυριαζίδου κατέκτησαν την πρώτη θέση με 42.67 (όριο για το πανελλήνιο πρωτάθλημα). Να σημειωθεί ότι οι αλλαγές στη σκυταλοδρομία ήταν υψηλού επιπέδου και άριστα εκτελεσμένες και αυτές ήταν το κλειδί της σπουδαίας επίδοσης.
 
Να σημειώσουμε την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στις ρίψεις από τον φίλο του σωματείου και αθλητή του συλλόγου τον Γιώργο Αντωνίου, τον λιμενικό που από το 2016 υπηρετεί στη Μύκονο. Επίσης να επισημανθεί το θετικό κλίμα που έχει καλλιεργήσει η προπονήτρια του συλλόγου Φραγκίσκα Αρμάου η οποία σε συνεργασία με την ομοσπονδιακή προπονήτρια Δέσποινα Πάκου, η οποία εποπτεύει όλα τα προγράμματα επανέφερε το αίσθημα του συνανήκειν και της ομαδικότητας στο στίβο.
 
Τέλος, να επισημανθεί η έλλειψη παμπαίδων, δηλαδή παιδιών γεννημένα το 2003-2005, καθώς εκεί ήταν το μόνο σημείο που χωλαίνει ο σύλλογος, έλλειψη που αναμένεται να καλυφθεί από την επόμενη αγωνστική περίοδο καθώς υπάρχουν αρκετά αγόρια στο στίβο γεννημένα το 2006 και μικρότερα.