Εθελοντές γιατροί της Axion Hellas σε νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου

Εθελοντές γιατροί της Axion Hellas σε νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου

 

Ξεκίνησε σήμερα Κυριακή 28 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί στις 6 Μαϊου η νέα αποστολή της Axion Hellas σε νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου και συγκεκριμένα στη Σχοινούσα, την Ανάφη, την Κάσο και την Κάρπαθο. Η ομάδα των 101 εθελοντών θα πραγματοποιήσει ιατρικές εξετάσεις σε ιατρεία που θα στηθούν επιτόπια και σε κατ᾽οίκον επισκέψεις καθώς και επιμορφωτικές εκδηλώσεις για τους κατοίκους των νησιών.
 
Η ανταπόκριση των κατοίκων στο κάλεσμα της Axion Hellas είναι συγκινητική καθώς η πρόσβαση τους σε ιατρικούς ελέγχους είναι περιορισμένη.Η αποστολή αυτή θα αποτελέσει την 5η δράση της Axion Hellas, κατα τη διάρκεια της οποίας θα διενεργηθούν πολλές ιατρικές πράξεις με τη δυναμική συμμετοχή 40 ιατρών και 6 νοσηλευτών. Τα ιατρεία που θα στηθούν θα αποτελούνται από τις παρακάτω ειδικότητες: αιματολογικό (αιμοληψία για προληπτικό έλεγχο ανά ηλικία και φύλο), παιδιατρικό, παθολογικό, καρδιολογικό, πνευμονολογικό, ενδοκρινολογικό, οφθαλμολογικό, γαστρεντερολογικό, γενικής χειρουργικής, ουρολογικό, ΩΡΛ, γυναικολογικό, οδοντιατρικό, ορθοπεδικό, νευρολογικό κ ψυχικής υγείας.
 
Επίσης, θα διενεργήθούν εξετάσεις όπως τέστ Pap, σπειρομέτρηση, triplex καρδιάς, υπερηχογράφημα θυρεοειδούς, υπερηχογράφημα μαστού και υπέρηχος συμπαγών οργάνων και αγγείων.
 
Η πολιτιστική και εκπαιδευτική ατζέντα της ομάδας δημιουργήθηκε με επίκεντρο τα παιδιά και τους γονείς. Τόσο οι μαθητές όσο και η εκπαιδευτική κοινότητα των νησιών έχουν ανταποκριθεί ολόψυχα. Το πρόγραμμα “Είμαστε όλοι αληθινοί ηρωες”, έχει στόχο να αφυπνίσει τα παιδιά ως πρός την προσωπική τους ταυτότητα, την έννοια της φιλίας και του σεβασμού και την αξία της κοινότητας στην οποία ανήκουν μέσα από βιωματικά και διασκεδαστικά παιχνίδια με την υποστήριξη του Βρετανικού Συμβουλίου Ελλάδος.
 
Στο πλαίσιο αυτό η Axion Hellas θα συνεργαστεί για άλλη μία φορά με το Ίδρυμα Μαριάννας B. Βαρδινογιάννη και το Ίδρυμα Robert F. Kennedy Foundation Human Rights για το πρόγραμμα “Λέμε την αλήθεια στην Εξουσία” , με το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος κατά του σχολικού εκφοβισμού με βάση τις ολυμπιακές αξίες και με τη θεατρολόγο Κα. Ε. Παπαϊωάννου που θα βοηθήσει τα παιδιά να εκφραστούν μέσα από θεατρικό παιχνίδι. Οι γονείς θα παρακολουθήσουν ομιλίες και ενημέρωση από το Τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχετικά με την ασφαλή διαδικτυακή χρήση, το Σωματείο ΕΛΙΖΑ σχετικά με την παιδική κακοποίηση και την Ειδική Διατροφολόγο Κα Χ. Κωστάρα σχετικά με την ισσοροπημένη διατροφή γαι μικρούς και μεγάλους.
 
Στο πλάι της Axion Hellas, θα βρεθεί ο Σύλλογος ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ όπου θα πραγματοποιήσει ενημέρωση σχετικά με την αναγκαιότητα της προσφοράς μυελού των οστών και εγγραφή νέων εθελοντών δοτών. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός παραλιών σε συνεργασία με την Antipollution σε Σχοινούσα, Κάσο και Κάρπαθο.
 
Με εφόδια την προσφορά και την αγάπη για το συνάνθρωπο και τη ζωή, η Axion Hellas θα προσπαθήσει να δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες καθημερινότητας και ένα βιώσιμο περιβάλλον για τους κατοίκους των ακριτικών περιοχών.