Η Μύκονος ανάμεσα στα νησιά στα οποία θα εφαρμοστεί η υποχρεωτική φοίτηση των προνηπίων στο νηπιαγωγείο τη νέα σχολική χρονιά

Η Μύκονος ανάμεσα στα νησιά στα οποία θα εφαρμοστεί η υποχρεωτική φοίτηση των προνηπίων στο νηπιαγωγείο τη νέα σχολική χρονιά

 

 

 

Ξεκινούν την Τετάρτη 2 Μαίου οι εγγραφές των μαθητών / μαθητριών στο Νηπιαγωγείο και την Α' τάξη του Δημοτικού Σχολείου, για το σχολικό έτος 2018-2019.

Στα νηπιαγωγεία εγγράφονται μαθητές που έχουν γεννηθεί τα έτη 2013 και 2014. Στην Α' τάξη του Δημοτικού Σχολείου εγγράφονται μαθητές που έχουν γεννηθεί το έτος 2012.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, από την φετινή σχολική χρονιά 2018-19 η φοιτηση των προνηπίων στο νηπιαγωγείο είναι υποχρεωτική στους Δήμους Αμοργού, Σύρου - Ερμούπολης, Σίφνου, Μυκόνου, Μήλου, Άνδρου, Σικίνου, Κέας, Σερίφου, Κιμώλου, Κύθνου, Αντιπάρου, Ιητών, Φολεγάνδρου και Ανάφης.

Στους υπόλοιπους Δήμους τα προνήπια, των οποίων οι γονείς επιθυμούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα του νηπιαγωγείου, έχουν την δυνατότητα να εγγράφονται σε Νηπιαγωγείο της περιοχής τους.  

Οι γονείς μπορούν να επικοινωνούν με τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία της περιοχής τους προκειμένου να λάβουν περισσότερες πληροφορίες για τα δικαιολογητικά εγγραφής καθώς και για τη λειτουργία του ολοήμερου προγράμματος.