ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΟΥΚΑ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΟΥΚΑ

 

 

 

Ο Δήμαρχος Μυκόνου σε μια εκ βαθέων συνέντευξη μιλά για τα μεγάλα θέματα που απασχολούν το νησί και επισημαίνει την πολιτική βούληση και τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για την επίλυσή τους. Με απόλυτη σιγουριά απαντά στο ερώτημα σχετικά με το ενδεχόμενο έλλειψης νερού λόγω του άνυδρου χειμώνα τονίζοντας ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα και αναφέρεται μεταξύ άλλων στον τουρισμό, στα αποτελέσματα του ταξιδιού του στις Η.Π.Α. και στις υποδομές που η Δημοτική Αρχή προτίθεται να υλοποιήσει για τον θαλάσσιο τουρισμό. 
 
Ο κ. Κουκάς επαναλαμβάνει την στήριξή του στο τρίπτυχο Παιδείας – Πολιτισμού – Αθλητισμού και μιλά για τα έργα που ετοιμάζονται στο χώρο αυτό, ενώ σχετικά με το ζήτημα της στέγασης των δημοσίων υπαλλήλων ξεκαθαρίζει ότι θα το λύσει, δηλώνοντας χαρακτηριστικά «Όσο είμαι Δήμαρχος δε θα επιτρέψω ποτέ, με όποιο κόστος, να μείνει το νησί χωρίς γιατρούς, δασκάλους, αστυνομικούς και δημοτικούς υπαλλήλους».
 
 
-Κύριε Δήμαρχε, ενόψει καλοκαιριού μια σειρά από διάφορες προκλήσεις έρχεται και φέτος να αντιμετωπίσει η Μύκονος. Οι εκτιμήσεις μιλούν για μια πολύ δυνατή σεζόν με πλήθος τουριστών να επιλέγουν το νησί μας για να περάσουν τις διακοπές τους. Την ίδια στιγμή μια σειρά από διάφορα θέματα απασχολούν την τοπική μας κοινωνία, ενώ σε αρκετά από αυτά η κριτική της αντιπολίτευσης είναι έντονη. Θα μπω λοιπόν κατευθείαν στο θέμα και θα ξεκινήσω από τα σκουπίδια, ο όγκος των οποίων αυξάνεται κάθε χρόνο, η υπηρεσία μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να φτάσει στο επίπεδο που κι εκείνη θα ήθελε, ενώ πρόσφατα προστέθηκαν σε αυτήν, εκτός από τον ιδιώτη και μόνιμοι υπάλληλοι για την στελέχωσή της. Πως σκέφτεστε να ξεπεράσετε το πρόβλημα αλλά και να αξιοποιήσετε το νέο προσωπικό ώστε η εικόνα του νησιού στο θέμα καθαριότητας να είναι ακόμα καλύτερη φέτος;
Έχετε απόλυτο δίκιο σχετικά με τις προβλέψεις για τη φετινή τουριστική σεζόν, οι οποίες είναι αρκετά ευοίωνες, παρά το γεγονός ότι το Πάσχα φέτος έπεσε αρκετά νωρίς.
Σχετικά με το ζήτημα της καθαριότητας, όπως γνωρίζετε, τα τελευταία 3,5 χρόνια έχουν γίνει άλματα στην κυριολεξία!
Για εμάς το θέμα της Καθαριότητας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα μεταξύ των ανταποδοτικών παροχών που οφείλει μια Δημοτική Αρχή να προσφέρει στους δημότες της.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, οφείλω να ενημερώσω τους Μυκονιάτες ότι αυτή η διαδικασία θα πάρει αρκετό χρόνο ακόμα έως ότου προσληφθούν οι νέοι μόνιμοι υπάλληλοι, μιας και σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, θα κατατεθούν αρκετές ενστάσεις για διάφορους λόγους που δεν είναι της παρούσης, γεγονός που προκαλεί σημαντικές καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των διαδικασιών πρόσληψης, ενώ όλοι οι συμβασιούχοι απολύθηκαν υποχρεωτικά στις 31 Μαρτίου. 
Ενδεικτικά αναφέρω ότι στον προσωρινό πίνακα προσληφθέντων, υπάρχει σημαντικός αριθμός ατόμων που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τη Μύκονο, δεν είναι δημότες είτε κάτοικοι κ.λπ.
Αυτό σημαίνει ότι για αρκετούς μήνες, θα προκύψει σημαντικό κενό στον αριθμό εργαζομένων της Υπηρεσίας Καθαριότητας και του Δήμου Μυκόνου!
Επειδή εμείς όμως λειτουργήσαμε προνοητικά, παρά τις σοβαρές αντιδράσεις της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, φροντίσαμε να ανανεώσουμε εγκαίρως τη σύμβαση με τον ιδιώτη που μας παρέχει υπηρεσίες καθαριότητας, προκειμένου να διατηρήσουμε το νησί μας καθαρό ενόψει της νέας τουριστικής σεζόν, την ίδια στιγμή που οι περισσότεροι Δήμοι της χώρας αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα με την αποκομιδή των απορριμμάτων.
 
-Το νερό είναι ένα ακόμη ζήτημα που προκαλεί φέτος πονοκέφαλο. Οι λιγοστές βροχοπτώσεις του χειμώνα δεν βοήθησαν τους υδάτινους αποταμιευτήρες του νησιού, και οι αφαλατώσεις ήδη όπως ακούσαμε στο τελευταίο δ.σ. λειτουργούν επί 24ώρου βάσεως. Τι θα κάνετε για να αντιμετωπίσετε αυτό το σοβαρότατο πρόβλημα; 
Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να εξασφαλίσουμε νερό για το νησί μας όπως το έχουμε πράξει με επιτυχία τα τρία τελευταία χρόνια. Εμείς κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας ώστε το νησί να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα, ιδίως εν μέσω τουριστικής σεζόν.
Όπως γνωρίζετε πραγματοποιήθηκαν έργα επισκευών των 5 μονάδων αφαλάτωσης που λειτουργούν στο νησί ώστε να βρίσκονται σε λειτουργία διαρκώς, ενώ εδώ και 1,5 χρόνο έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία αδειοδότησης για τη δημιουργία νέας μονάδας 2.000 κυβικών, έχοντας ως μόνιμο αντίπαλό μας τη γραφειοκρατία του δημοσίου και το χρόνο.
Οι Δημότες και οι Επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο νησί είναι λογικό να προβληματίζονται, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι η Δημοτική Αρχή καταβάλλει κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια ώστε να μην υπάρξει τελικά κανένα απολύτως πρόβλημα. Και δε θα υπάρξει πρόβλημα με το νερό ούτε φέτος.
 
 
-Πρόσφατα και με αφορμή την παρουσίαση του σχεδίου για τον θαλάσσιο τουρισμό στο Δ.Σ. δεχθήκατε έντονη κριτική από την αντιπολίτευση. Είναι γεγονός ότι η Μύκονος αν και παγκόσμιος τουριστικός προορισμός δε διαθέτει ούτε μία σωστά οργανωμένη τουριστική μαρίνα. Το σχέδιο παρουσίασε μια σειρά από προτάσεις. Ποιες είναι αυτές που εσείς θεωρείτε εφαρμόσιμες και πως οραματίζεστε την ανάπτυξη της Μυκόνου σε αυτό τον τομέα τα επόμενα χρόνια; 
 
Διαβάστε περισσότερα στην MYKONOS news που κυκλοφορεί...