Όταν τα παιδιά κάνουν «μπουγάδα» ο κόσμος γεμίζει χρώματα

Όταν τα παιδιά κάνουν «μπουγάδα» ο κόσμος γεμίζει χρώματα

 

 

 

Το άπλωμα της Μεγάλης Μπουγάδας ήταν το θέμα της διαδραστικής και πολύ διασκεδαστικής διεθνούς εκδήλωσης που πραγματοποίησαν οι λιλιπούτειοι μαθητές του Παιδικού Σταθμού του Δήμου Μυκόνου. 

Τα στενά γέμισαν με ζωγραφιές που δημιουργήσαν τα παιδιά δίνοντας την δική τους οπτική στο θέμα "Πέτρες με Εικόνες και Πέτρες για να Φανταστεί κανείς". 

Κατόπιν κρέμασαν την μπουγάδα τους, που αντί για ρούχα περιλάμβανε ζωγραφιές σε διάφορα σημεία του παραδοσιακού οικισμού, διασκεδάζοντας και αφήνοντας την φαντασία τους να πετάξει. 

Η διεθνής εικαστική εκδήλωση LA GRANDE LESSIVE μέσα στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε η δράση, γίνεται δύο φορές τον χρόνο. Από εικαστική άποψη πρόκειται για μια εικόνα εφήμερης Τέχνης. Όμως πέρα από την πλευρά της τέχνης με την μορφή πολλαπλών εικαστικών εγκαταστάσεων, φιλοδοξεί να ενώσει όσους συμμετέχουν με έργα τους σε μια παγκόσμια οικογένεια, έστω και αν οι συμμετέχοντες δεν είναι καλιτέχνες. 

Το Άπλωμα της Μεγάλης Μπουγάδας προκαλεί λοιπόν σε όσους συμμετέχοντες να αναπτύξουν κοινωνικούς δεσμούς μέσα από την τέχνη και με την συμβολή της ηλεκτρονικής τεχνολογίας να δουν τα έργα τους να ταξιδεύουν στον κόσμο. 

Η ιδέα ξεκίνησε από την δασκάλα εικαστικών Joe Lle Gonthiers και έκανε το ντεμπούτο της στη Νότια Γαλλία το 2006. Η ίδια από μια ομάδα συνεργατών το στηρίζει και σήμερα. 

Μόνα "όπλα" των παιδιών για την συμμετοχή τους ήταν το σκοινί και τα μανταλάκια, το χαρτί και το χρώμα, τα οποία και χρησιμοποίησαν για να φτιάξουν το δικό τους έργο το οποίο και κρέμασαν για να το δείξουν στους άλλους.