Επίσκεψη του Κινέζου Πρέσβη σε Μύκονο και Δήλο

Επίσκεψη του Κινέζου Πρέσβη σε Μύκονο και Δήλο

 

 

Επίσκεψη στη Μύκονο και την Δήλο πραγματοποίησε ο πρέσβης της Κίνας κ. Zou Xiaoli. Τον κ. Xiaoli υποδέχθηκαν στο Δημαρχειακό Μέγαρο Μυκόνου το απόγευμα του Σαββάτου 14 Απριλίου ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Αντιδήμαρχοι και μέλη της Δημοτικής Αρχής.
 
Ο κ. Xiaoli πραγματοποίησε ειδική ξενάγηση στο ιστορικό νησί της Δήλου από την επαγγελματία ξεναγό Αμαρυλλίδα Γρυπάρη, ενώ ακολούθησε επίσκεψη του Κινέζου Πρέσβη στο αρχαιολογικό μουσείο Μυκόνου (Έκθεση Vanity), στο Ναυτικό Μουσείο και στο Μουσείο της Λένας.
 
Ο Πρέσβης της Κίνας έμεινε εντυπωσιασμένος τόσο από τον αρχαιολογικό θησαυρό της Δήλου όσο και από τον παραδοσιακό οικισμό της Μυκόνου, όπου ξεναγήθηκε από τον κ. Κουκά.
 
Οι δυο άνδρες συζήτησαν εκτενώς και για την Αμφικτυονία των αρχαίων ελληνικών πόλεων, αλλά και το ενδεχόμενο διασύνδεσης-ένταξης στο δίκτυο αρχαίων κινεζικών πόλεων, στα πλαίσια της «ελληνοκινεζικής φιλίας».
 
 
Οι κ.κ. Κουκάς και Xiaoli συμφώνησαν να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διαφημιστεί στην Κίνα ο ειδικός προορισμός της Δήλου, ιδίως για τους μήνες Οκτώβριο-Νοέμβριο και Φεβρουάριο-Μάρτιο, κατά τους οποίους οι Κινέζοι λαμβάνουν ως επί το πλείστον τις άδειές τους.
 
Βασικός στόχος της Δημοτική Αρχή Μυκόνου είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και μέσω της συνεργασίας με την Κινεζική Πρεσβεία στην Ελλάδα, αναμένεται η επίτευξη σημαντικών αποτελεσμάτων προς αυτή την κατεύθυνση.
 
«Κύριο όχημα» για την ανάπτυξη της προαναφερόμενης συνεργασίας αποτελούν οι μακραίωνες ιστορικές & πολιτιστικές καταβολές των δυο λαών, ενώ «κοινό σημείο αναφοράς» ο παγκόσμιας εμβέλειας αρχαιολογικός θησαυρός της Δήλου.
 
 
Κατά το κλείσιμο της ιστορικής συνάντησης του Δημάρχου Μυκόνου με τον κ. Xiaoli, ο Πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα απηύθυνε πρόσκληση προς τον κ. Κουκά και τη Δημοτική Αρχή, να επισκεφτούν την Κίνα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν επαφές με σημαντικούς παράγοντες του πολιτικού και επιχειρηματικού βίου αλλά και με παγκόσμιους κολοσσούς της τουριστικής βιομηχανίας.
 
Φωτογραφίες: Στιγμιότυτα από την επίσκεψη του κινέζου πρέσβη στο Δημαρχείο και την συνάντησή του με τον Δήμαρχο κ. Κουκά, τον Πρόεδρο του Δ.Σ. τους Αντιδημάρχους και μέλοι της Τοπικής Κοινότητας Μυκονίων.