Σημαντική ένεση 250.000€ στα σχολεία από τον Δήμο

Σημαντική ένεση 250.000€ στα σχολεία από τον Δήμο

 

 

Σημαντική ένεση 250.000€ στα σχολεία από τον Δήμο

Μια γερή ένεση για την κάλυψη των αναγκών στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού μας έδωσε ο Δήμος Μυκόνου με την πίστωση 250.000€. Το ποσό αφορά επιπρόσθετη επιχορήγηση που βγαίνει από τα ταμεία του Δήμου και κατανέμεται ως εξής: 150.000€ στην Σχολική Επιτροπή Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης που αφορά τα νηπιαγωγεία και τα δημόσια δημοτικά σχολεία του νησιού και 100.000€ στην Σχολική Επιτροπή Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης που αφορά το Γυμνάσιο και τα Λύκεια για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αντίστοιχο κονδύλι από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων που πιστώνεται στον Δήμο κατόπιν χρηματικής εντολής του Υπ. Εσωτερικών για την κάλυψη των αναγκών των Σχολικών Μονάδων του νησιού είναι 21.787.27.€. Το συγκεκριμένο ποσό αφορά και τις δύο Σχολικές Επιτροπές για το 2018 και κατανέμεται επίσης σε ποσοστό 60% στην Α/Βάθμια και 40%  στην Β/Βάθμια αντίστοιχα.

Άλλες παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής σε σχολεία

Στα πλαίσια της καλής συνεργασίας της Δημοτικής Αρχής και της Εκπαιδευτικής κοινότητας της Μυκόνου, εντοπίστηκαν και επιδιορθώθηκαν άμεσα τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν τόσο στον χλοοτάπητα του 2ου Νηπιαγωγείου όσο και στην πέργκολα του 1ου Δημοτικού Σχολείου, με δαπάνη του Δήμου Μυκόνου.

Πιο συγκεκριμένα, στην αυλή του 2ου Νηπιαγωγείου Μυκόνου αντικαταστάθηκε ο παλαιός χλοοτάπητας με νέο, ενώ αντίστοιχα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μυκόνου επισκευάστηκε πλήρως η ξύλινη πέργκολα που βρίσκεται στον αύλειο χώρο.

«Η Δημοτική Αρχή Μυκόνου βρίσκεται στο πλευρό μαθητών και εκπαιδευτικών. Αποτελεί για μας πρώτη προτεραιότητα το ασφαλές και λειτουργικό σχολικό περιβάλλον» δήλωσε ο Δήμαρχος.