Βέλη για το νερό από την Ντίνα Σαμψούνη

Βέλη για το νερό από την Ντίνα Σαμψούνη

Αιχμηρή ανακοίνωση της Ντίνας Σαμψούνη για το θέμα του νερού στο νησί. Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Μυκόνου στρέφει τα βέλη της προς τον Δήμαρχο και συνδέει το θέμα των μειωμένων βροχοπτώσεων και των υδάτινων αποθεμάτων της Μυκόνου με το πρόσφατο ταξίδι του κ. Κουκά στην Αμερική. 

Η κα Σαμψούνη θέτει και μια σειρά από "παραλείψεις" του Δημάρχου ως προέδρου της ΔΕΥΑΜ κατηγορώντας τον ότι :

"1. Δεν διέκοψε την τροφοδοσία του νερού από τα φράγματα εγκαίρως  ώστε να μην φτάσουμε στο σημείο να εξαντληθούν τα αποθέματά τους, διοχετεύοντας στο δίκτυο  το νερό των αφαλατώσεων.
2. Δεν επισκεύασε τις υπάρχουσες έξι αφαλατώσεις έγκαιρα, αφού ακόμα και σήμερα λειτουργούν οι πέντε.
3. Δεν μερίμνησε για την λειτουργία τριών βαρδιών στις αφαλατώσεις, για την μέγιστη ποσότητα παραγωγής νερού
4. Δεν φρόντισε για την κατασκευή δικτύων μεταφοράς νερού από τα υπάρχοντα σημεία των εγκαταστημένων αφαλατώσεων προς τις κεντρικές δεξαμενές  ώστε να υπάρξει και πρόβλεψη, για την μεταφορά του νερού από νέες αφαλατώσεις, που ενδεχόμενα θα εγκατασταθούν στις υπάρχουσες θέσεις". 

Όπως αναφέρει η εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης το θέμα ήρθε με καθυστέρηση προς συζήτηση στην ΔΕΥΑΜ και τονίζει ότι "Αντί να ενεργήσει ο δήμαρχος Κουκάς όπως αρμόζει σε κάθε υπεύθυνη  διοίκηση, μπροστά στην πάνδημη κατακραυγή, περιηγήθηκε μια εβδομάδα στην Αμερική προσπαθώντας να μας πείσει ότι ήταν επίσημος και «υψηλός» προσκεκλημένος και ότι η επίσκεψή του θα αποφέρει αποτελέσματα στην προσέλκυση επισκεπτών".