Εργασίες αντικατάστασης κυβόλιθων και δημιουργία διαδρόμων ΑΜΕΑ στο νέο λιμάνι

Εργασίες αντικατάστασης κυβόλιθων και δημιουργία διαδρόμων ΑΜΕΑ στο νέο λιμάνι

 

 

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η αντικατάσταση των κυβόλιθων στο νέο λιμάνι, ενώ προχωρούν και οι διαδικασίες για δύο ακόμη έργα στα λιμάνια του νησιού, από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο του Δήμου Μυκόνου.

Στη ζώνη Segen ολοκληρώνονται αυτές τις ημέρες οι εργασίες της αντικατάστασης των κυβόλιθων και η συντήρηση πλακοστρώσεων, ενώ παράλληλα γίνεται και πιο φιλικό το περιβάλλον στα ΑΜΕΑ με την δημιουργία ειδικών διαδρόμων εξυπηρέτησης τους. 

Η αντικατάσταση των κυβόλιθων κρίθηκε επιβεβλημένη στην περιοχή πλαγιοδέτησης κρουαζιεροπλοίων ώστε αυτή να γίνει προσβάσιμη και ασφαλής για τους χρήστες της μετά τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις ακραίες καιρικές συνθήκες και την συνεχή χρήση τους. Ακολούθησε διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου. 

Προχωρούν επίσης οι διαδικασίες για την αποκατάσταση των ζημιών στην ράμπα 6 που έχει υποστεί ζημιές. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ολοκληρωθεί η απαιτούμενη μελέτη και οδεύει προς το Τεχνικό Συμβούλιο της Περιφέρειας προκειμένου να εγκριθεί για να προχωρήσει η διαδικασία.

Σχετικά με τις ζημιές στον μώλο των Δηλιανών στο παλιό λιμάνι, μετά την θύελλα του Φλεβάρη, οι διαδικασίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς προκειμένου το έργο να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Απριλίου.