Στις Η.Π.Α. ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς - Το πρόγραμμα και οι συναντήσεις σε Ν.Υόρκη και Ουάσιγκτον

Στις Η.Π.Α. ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς - Το πρόγραμμα και οι συναντήσεις σε Ν.Υόρκη και Ουάσιγκτον

 

 

 

Επίσημη επίσκεψη στις Η.Π.Α. βρίσκεται ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιλτιάδης Ατζαμόγλου μετά από πρόσκληση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τράμπ με αφορμή τον εορτασμό της ημέρας Ελληνικής Ανεξαρτησίας.
 
Το πρόγραμμα της πενθήμερης επίσκεψης έχει ως επίκεντρο την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο αλλά περιλαμβάνει και μία σειρά προγραμματισμένων συναντήσεων σε Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον αντίστοιχα. Η συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στον Λευκό Οίκο είναι μεταξύ επίλεκτων καλεσμένων και εκλεκτών στελεχών της Ελληνο-Αμερικανικής Κοινότητας. 
 
Η πρόσκληση αφορά ιδιαίτερη τιμή για το νησί μας καθώς όπως τονίζουν παράγοντες του Δήμου δεν αποτελεί μια απλή επίσκεψη στις Η.Π.Α. αλλά τη δυνατότητα περαιτέρω τουριστικής ενδυνάμωσης της Μυκόνου, ιδίως στην αγορά των ΗΠΑ που είναι παραδοσιακά σημαντική, και ταυτόχρονα την απόδειξη της σημαντικής θέσης που κατέχει το νησί μας στον παγκόσμιο χάρτη τουριστικών προορισμών. 
 
Το ταξίδι στις ΗΠΑ αποτελεί το έναυσμα για μια σειρά συναντήσεων μεγάλου ενδιαφέροντος, τόσο στον τουριστικό τομέα με την προώθηση της Μυκόνου στην Αμερική και την προσέλκυση Αμερικανών τουριστών, όσο και στον οικονομικό τομέα και τη σύσφιξη των σχέσεων με την ελληνική ομογένεια αφού ο ρόλος της είναι καταλυτικός. 
 
Πιο συγκεκριμένα στα πλαίσια αυτού του σημαντικού ταξιδιού, περιλαμβάνεται μια σειρά συναντήσεων, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Β. Αμερικής και σε συνεννόηση με την Υπουργό Τουρισμού κα. Έλενα Κουντουρά,  με εξέχουσες προσωπικότητες και ΜΜΕ που θα σταθούν αρωγοί στην υλοποίηση των στόχων που έχουν τεθεί ως προς το προγραμματισμένο αυτό ταξίδι, αρχικά στη Νέα Υόρκη και στη συνέχεια στην Ουάσινγκτον ενόψει και της συνάντησης στο Λευκό Οίκο. 
 
Το πρόγραμμα του Δημάρχου και του Προέδρου του Δ.Σ. περιλαμβάνει, όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής, τις ακόλουθες συναντήσεις:
 
Συναντήσεις στη Νέα Υόρκη με:
1. Γενικό Πρόξενο Νέας Υόρκης.
2. Πρόεδρο Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου και μοναδικής Ελληνικών Πελατών Τράπεζας Atlantic. 
3. Πρόεδρο Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Ελληνισμού.
4. Τους ελληνικής καταγωγής Γερουσιαστές κ. Ραπτάκη, κ. Γιάνναρη, κα. Σιμωτά.
5. Πρόεδρο Jim Luce του ιδρύματος Jim Luce Foundation που έχει ως στόχο την υποστήριξη ΜΚΟ ιδιαίτερα στους τομείς των Τεχνών, της Εκπαίδευσης και της Ορφανικής Φροντίδας.
Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί και επίσκεψη, κατόπιν πρόσκλησης που έλαβαν οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής Μυκόνου, στο σπίτι του Δημάρχου Νέας Υόρκης De Blasio στην εκδήλωση που διοργανώνει για την ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. 
 
Συναντήσεις στην Ουάσινγκτον με:
1. Πρέσβη κ. Λαλάκο Θεοχάρη 
2. Πρόεδρο της Αμερικανικής Ελληνικής Εκπαιδευτικής Προγραμματικής Σύνδεσης (AHEPA Wash DC).