Το λείψανο του Αγίου Παναγή του Μπασιά στη Μύκονο

Το λείψανο του Αγίου Παναγή του Μπασιά στη Μύκονο

 

 

 

Με ιδιαίτερη κατάνυξη και παρουσία πλήθους πιστών τελέσθηκε απόψε ο Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς Μυκόνου. Προηγουμένως στα προπύλαια του Ναού έγινε η υποδοχή του Ιερού αποτμήματος λειψάνου του Αγίου Ιερέως Παναγή του Μπασιά από τον Ι. Ναό της Παναγίας Χρούσσων, το οποίο προσεκόμισε στην ενορία μας ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Φλαβιανός Αλμπέσκου, Αρχιερατικός Επίτροπος Σύρου, με την ευχή και άδεια του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας κ. Δωροθέου Β’.
 
 
Ο Αιδεσιμολογιώτατος π. Φλαβιανός προ του τέλους του εσπερινού ομίλησε διδακτικότατα και θεμελίωσε θεολογικά την θέση της γυναίκας στην Ορθόδοξη Eκκλησία, και διένειμε στους πιστούς εικόνες του Αγίου προς ευλογία. Ο Πρωθιερεύς του Ναού Πρωτοπρ. Πέτρος Μαραγκός, Αρχιερατικός Επίτροπος Μυκόνου και Δήλου, ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο Β’ για την παρασχεθείσα άδεια μεταφοράς του Αγίου Λειψάνου καθώς και τον Αιδεσιμολ. Π. Φλαβιανό Αλμπέσκου για την ομιλία του και ευχήθηκε καλό υπόλοιπο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής. 
 
 
Μετά το πέρας του Εσπερινού, τελέσθηκε παρουσία των όλων των Ιερέων, ιερά Παράκληση στο θαυματουργό εικόνισμα της Παναγίας της Τουρλιανής.
 
πηγή: imsyrou.gr