Πυρά Σαμψούνη για την κατάσταση στον ΧΥΤΑ: «Το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του Δημάρχου κληρονομιά στη νέα γενιά»

Πυρά Σαμψούνη για την κατάσταση στον ΧΥΤΑ: «Το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του Δημάρχου κληρονομιά στη νέα γενιά»

 

 

Σφοδρή κριτική προς τον Δήμαρχο και τους Διοικούντες για την κατάσταση που επικρατεί στον ΧΥΤΑ ασκεί σε ανακοίνωση της η Δημοτική Σύμβουλος και αρχηγός της δημοτικής παράταξης "ΜΥΚΟΝΟΣ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ" κ. Ντίνα Σαμψούνη.
 
Η κα Σαμψούνη μετά την πρόσφατη επίσκεψή της στον ΧΥΤΑ, μιλά για κακή διαχείριση του, η οποία έχει επιφέρει πρόστιμα από την Περιφέρεια στον Δήμο, αλλά και για το ενδεχόμενο περιβαλλοντικού προβλήματος λόγω των επιβαρρυντικών επιπτώσεων από την "μετατροπή" του από ΧΥΤΑ σε ΧΑΔΑ, όπως αναφέρει. 
 
Όπως τονίζει η επίσκεψή της έγινε ανεμπόδιστα, στον "αφύλακτο" και "ανεξέλεγκτο" ΧΥΤΑ στον οποίο μπορεί να μπει οποιοσδήποτε ανά πάσα στιγμή και για οποιοδήποτε λόγο, "αφού δεν υπάρχει φύλακας". 
 
Παράλληλα αναφέρεται στο παρόν "αποτυχημένο" μοντέλο ανακύκλωσης και επισημαίνει την πρόταση της παράταξής της στον τομέα αυτό επισημαίνοντας ότι αυτή "στηρίζεται στην αλλαγή του τρόπου διαχείρισης των αποβλήτων, με έμφαση ήπια, διαχείριση με τη λογική της εγγύτητας και της μικρής κλίμακας, που αποσκοπεί στη μεγιστοποίηση της προδιαλογής και ανάκτησης υλικών και στον δραστικό περιορισμό της ανάμειξης των υλικών και άρα και των μονάδων επεξεργασίας τους".
 
Καταλήγοντας ζητά ξενάγηση από τον Δήμαρχο για την "ανάδειξη" του έργου του ΧΥΤΑ και της ανακύκλωσης, αλλά και διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχει καμιά επιβαρυντική επίπτωση για το περιβάλλον του νησιού από την κατάσταση που επικρατεί. 
 
Φωτογραφία αρχείου