Δήλωση Συρμαλένιου: Κίνδυνος για νέο Sea Diamond στη Μύκονο

Δήλωση Συρμαλένιου: Κίνδυνος για νέο Sea Diamond στη Μύκονο

 

 
Μετά από πέντε μέρες από την προσάραξη του τουρκικού φορτηγού πλοίου στις βόρειες ακτές της Μυκόνου, η κατάσταση που διαμορφώνεται παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις, αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος. Ο κ Συρμαλένιος κάνει αναφορά για "προϊούσα ρύπανση των ακτών και της θάλασσας" όπως διαφαίνεται από επιτόπιες επισκέψεις αλλά και από φωτογραφίες και η επικείμενη βύθιση του πλοίου", όπως αναφέρει  "δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας".
 
"Το επιχείρημα της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας δεν δικαιολογεί την μέχρι τώρα αναποτελεσματική αντιμετώπιση των επιπτώσεων από πλευράς των εταιρειών που ανέλαβαν το συγκεκριμένο έργο" επισημαίνει και καλεί την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου να αναλάβει τις ευθύνες της και να πάρει άμεσα μέτρα για την επίσπευση των διαδικασιών αποτροπής ενδεχόμενων καταστροφικών επιπτώσεων.
 
"Οι Κυκλάδες, τα νησιά μας, το Αιγαίο, δεν αντέχουν το περιβαλλοντικό κόστος ενός δεύτερου Sea Diamond και δεν θα επιτρέψουν να δημιουργηθε" καταλήγει ο  κ. Συρμαλένιος.