Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

 

 

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ της Τετάρτης (10.1.2018) και από τα Νοτιοδυτικά. Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία τα κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αλλά και οι θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο και η πτώση της θερμοκρασίας.

Συγκεκριμένα τα φαινόμενα θα επηρεάσουν από τις βραδυνές ώρες σήμερα τα νοτιότερα νησιά του Ιονίου, την Πελοπόννησο και κατά την διάρκεια της νύχτας πιθανόν την Κεντρική και την Ανατολική Στερεά. Μέχρι τις βραδυνές ώρες της Πέμπτης (11.1.2018) τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. 

Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε περιοχές πάνω από 1000 μέτρα υψόμετρο, στα ορεινά της Ηπείρου, της Δυτικής Μακεδονίας και της Δυτικής Στερεάς.

Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται την Παρασκευή (12.1.2018) από τα Δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν την Παρασεκυή τα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία τη Δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και από το βράδυ την υπόλοιπη Στερεά, την Εύβοια, την Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Κεντρική Μακεδονία.

Το Σάββατο (13.1.2018) τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τις Σποράδες, τη Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας από το βράδυ της Παρασκευής και της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς με ενδεικτικό υψόμετρο 400-600 μέτρα, το Σάββατο. 

Θυελλώδεις βόρειοι - βορειοανατολικοί άνεμοι 8 και πιθανόν 9 μποφόρ θα πνέουν το Σάββατο στο Αιγαίο. 

Επισημαίνεται ότι παρά την σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων την Κυριακή, οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Χώρας μέχρι την Τρίτη (16.01.2018).