Κλείνει και πάλι το αεροδρόμιο. Άλλες 12 μέρες χωρίς πτήσεις η Μύκονος

Κλείνει και πάλι το αεροδρόμιο. Άλλες 12 μέρες χωρίς πτήσεις η Μύκονος

 

Για δεύτερη φορά μέσα σε 2 μήνες θα κλείσει το αεροδρόμιο της Μυκόνου προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες στον διάδρομο από-προσγείωσης. 
 
Τα έργα στα πρώτα 1200 μέτρα πραγματοποιήθηκαν μέσα στον Νοέμβριο και είχαν ως αποτέλεσμα το κλείσιμο του αεροδρομίου για περίπου 3 εβδομάδες. Από τις 30 Νοεμβρίου μέρος του αεροδρομίου τέθηκε και πάλι σε λειτουργία, ωστόσο οι πτήσεις πραγματοποιούνται με μικρότερα αεροσκάφη της Olympic air, ενώ έχουν παρατηρηθεί και προβλήματα τις μέρες που πνέουν ισχυροί νότιοι άνεμοι. Για το θέμα αυτό οι εκπρόσωποι της Fraport Greece ενημέρωσαν τον Δήμαρχο Κων/νο Κουκά ότι η εταιρία θα προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές στον διάδρομο έτσι ώστε να εξυπηρετούνται τα δρομολόγια ακόμη και υπό ισχυρούς ανέμους ανεξαρτήτως της κατεύθυνσής τους, ενώ με το νέο έτος θα κλείσει και πάλι το αεροδρόμιο για 12 ημέρες.
 
Συγκεκριμένα σύμφωνα με εκπροσώπους της Fraport Greece «λόγω ορισμένων απαιτήσεων που ζητήθηκαν από την ΥΠΑ απαιτείται επανασχεδιασμός των εργασιών πριν από την συνέχισή τους». Για τον λόγο αυτό τα έργα έχουν διακοπεί μέχρι τις 3 Ιανουαρίου 2018. Για την οριστική αποπεράτωση των έργων θα χρειαστεί και πάλι να ανασταλεί η λειτουργία του αεροδρομίου από 9 έως 21 Ιανουαρίου 2018.
 
Μέχρι την έναρξη των τελικών εργασιών στις 9/1/18 ο διάδρομος θα λειτουργεί με δηλωμένο μήκος 1200 μέτρων.