(ΦΩΤΟ) Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επιχείρηση διάσωσης των ναυτικών του φορτηγού πλοίου που προσάραξε ανατολικά της Μυκόνου

(ΦΩΤΟ) Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επιχείρηση διάσωσης των ναυτικών του φορτηγού πλοίου που προσάραξε ανατολικά της Μυκόνου

 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επιχείρηση διάσωσης του πληρώματος του φορτηγού πλοίου που προσάραξε λίγο πριν τα μεσάνυχτα στη νησίδα Τραγονήσι νοτιοανατολικά της Μυκόνου. Το εν λόγω Φ/Γ πλοίο ''LITTLE SEYMA'' σημαίας Παναμά, είχε αποπλεύσει από τη Ρωσία με προορισμό την Αμμόχωστο, με 2.700 τόνους φορτίου ΄΄Sun Flower΄΄. Τα 12 μέλη του πληρώματος, ανάμεσά τους και μία γυναίκα, είναι καλά στην υγεία τους και έφτασαν πριν λίγο με ρυμουλκό στο νέο λιμάνι. 

Η Δημοτική Αρχή Μυκόνου παρακολουθεί στενά από χθες το βράδυ την προσπάθεια διάσωσης των ναυαγών στο Τραγονήσι, με φυσική παρουσία του Δημάρχου Κωνσταντίνου Κουκά και του Προέδρου του Δ.Σ. Μιλτιάδη Ατζαμόγλου στο Λιμεναρχείο Μυκόνου, όπου και «εγκαταστάθηκε» το συντονιστικό όργανο της επιχείρησης σε άριστη συνεργασία με τον Λιμενάρχη Μυκόνου Παναγιώτη Καραμήτσα,τον Υπολιμενάρχη Παναγιώτη Κατσάρα και τον Αξιωματικό ΛΣ Νικόλαο Ζυγούρη, ενώ συνεχής είναι η επικοινωνία τόσο με το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής όσο και το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το γεγονός της προσάραξης σήμανε συναγερμός τόσο στο Δήμο όσο και στο Λιμεναρχείο. Ο κ. Κουκάς, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και μέλη της Δημοτικής Αρχής σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο και το κεντρο επιχειρήσεων του Λιμενικού συντόνισαν την επιχείρηση η οποία έληξε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα με επιτυχία. 

Αμέσως βρέθηκαν στο σημείο της προσάραξης του πλοίου κλιμάκια τόσο της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος (ΜΥΑ) όσο και της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών της Πυρόσβεστικης (ΕΜΑΚ).
 
Επίσης στο νησί κατέφθασαν  ελικόπτερα super puma και σινούκ προκειμένου να συνδράμουν στο έργο διάσωσης και περισυλλογής των ναυαγών, ενώ τέθηκε σε επιφυλακή και το Κέντρο Υγείας του νησιού.
 
Ειδική αναφορά αξίζει στους Μυκονιάτες ναυτικούς και ψαράδες οι οποίοι οδήγησαν τις Ειδικές Δυνάμεις του Λιμενικού και το ρυμουλκό που περισυνέλεξε τους ναυαγούς, στο σημείο της προσάραξης.
 
 
Λόγω των θυελλωδών ανέμων 10 έως 11 μποφόρ, καθίσταται αδύνατη προς το παρόν η προσέγγιση του φορτηγού πλοίου, το οποίο επιτηρείται από Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ παράλληλα έχουν ενεργοποιηθεί οι διαδικασίες για την προστασία της περιοχής από ενδεχόμενη θαλάσσια ρύπανση.
 

Με στρατιωτικό ελικόπτερο αναχώρησαν πριν λίγο από το νησί οι αποστολές της Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών της Πυροσβεστικής (ΕΜΑΚ) και η Μονάδα Υποβρύχιων Αποστολών (ΜΥΑ).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φωτογραφίες και νεώτερα από την επιχείρηση στο Τραγονήσι

                           Επιχείρηση στο Τραγονήσι για την απομάκρυνση του πληρώματος του φορτηγού πλοίου που προσάραξε τη νύχτα στο Τραγονήσι