Φωτογραφίες και νεώτερα από την επιχείρηση στο Τραγονήσι

Φωτογραφίες και νεώτερα από την επιχείρηση στο Τραγονήσι

 

 

 

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες τα δύο ιδιωτικά σκάφη της Μυκόνου στα οποία επιβαίνει μικτό κλιμάκιο της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) και  της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος, ο αξιωματικός του Λιμεναρχείου Μυκόνου κ. Ζυγούρης Νίκος και Μυκονιάτες ψαράδες έφτασαν πριν από λίγο στο Τραγονήσι.

Εκεί συνάντησαν το 12μελές πλήρωμα του πλοίου, 9 Ουκρανοί και 3 από το Αζερμπαϊτζάν ναυτικοί, το οποίο χρησιμοποιώντας σωστική λέμβο κατάφεραν να απομακρυνθουν και να προσεγγίσουν την ακτή. Ήδη δύο μέλη του πληρώματος βρίσκονται σε σκάφος της αποστολής.

Το φορτηγό βρίσκεται προσαραγμένο σε δύσβατο σημείο, σύμφωνα με πληροφορίες και μετά την απομάκρυνση του πληρώματος βρίσκεται ακυβέρνητο.

Πρόκειται για την πρώτη επιτυχημενη προσπάθεια, καθώς είχαν προηγηθεί δύο από αέρος με ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος και Super Puma τα οποία δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν λόγω των θυελλωδών ανέμων που φτάνουν τα 10 μποφόρ. Στην ευρύτερη περιοχή βρίσκεται και Φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού.