Σύσκεψη στο δημαρχείο για το ναυάγιο - Υπό πλήρη έλεγχο η κατάσταση

Σύσκεψη στο δημαρχείο για το ναυάγιο - Υπό πλήρη έλεγχο η κατάσταση

 

 

 
Συνάντηση με τους εκπροσώπους της εταιρίας που έχει αναλάβει την αποκόλληση του προσαραγμένου τούρκικου πλοίου σε βόρειο σημείο της Μυκόνου είχε την Πέμπτη στο γραφείο της η δημαρχεύουσα κα Ειρήνη Γρυπάρη. Η κα Γρυπάρη ενημερώθηκε τόσο από την αρμόδια εταιρεία TSAVLIRIS SALVAGE αλλά και από τους αρμόδιους φορείς του Κράτους ότι η κατάσταση σχετικά με το προσαραγμένο πλοίο στην περιοχή «Αυλέμονας» ήταν και παραμένει σε πλήρη έλεγχο.
 
 
Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία TSAVLIRIS SALVAGE έχει αναλάβει πλήρως την εποπτεία και τη συλλογή όλων των απορριμμάτων από όλη την ακτογραμμή του νησιού μας, απορρίμματα που μεταφέρονται με αποκλειστική ευθύνη της εταιρείας εκτός Μυκόνου, και αυτό θα συνεχιστεί μέχρι τον πλήρη καθαρισμό μετά και από την απομάκρυνση του προσαραγμένου πλοίου.  
 
 
Παράλληλα, όπως διαβεβαιώνει ρητά τόσο η εταιρεία όσο και οι Λιμενικές αρχές δεν υπάρχει ρήγμα αλλά και καμία διαρροή πετρελαιοειδών από το πλοίο, τα οποία αμέσως με την κατάπαυση των δυσμενών καιρικών συνθηκών, θα αντληθούν. Ταυτόχρονα, μετά και από ενημέρωση του Λιμενάρχη προς τη Δημαρχεύουσα, όσον αφορά τα στοιχεία φόρτωσης του πλοίου από Τουρκία, δεν υπάρχουν σκευάσματα με χημικές ουσίες στο φορτίο του πλοίου.   
 
 
Συνεπώς, δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας μέχρι στιγμής και ο συντονισμός της εταιρείας και των αρμόδιων αρχών έχει αποφέρει αποτέλεσμα. Η Μύκονος ήταν και θα παραμείνει καθόλα έτοιμη για τη νέα Τουριστική σεζόν.