«Αλήθειες και ανακρίβειες» Ο Δ/ντής του ΕΠΑΛ Γιώργος Ρουσουνέλος απαντά σχετικά με τα αιτήματα των μαθητών

«Αλήθειες και ανακρίβειες» Ο Δ/ντής του ΕΠΑΛ Γιώργος Ρουσουνέλος απαντά σχετικά με τα αιτήματα των μαθητών

 

 

Ανοικτή επιστολή προς τους πολίτες της Μυκόνου δημοσιοποίησε ο Δ/ντής του Επαγγελματικού Λυκείου Μυκόνου και Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Μυκόνου κ. Γιώργος Ρουσουνέλος.
 
Ο κ. Ρουσουνέλος παίρνει θέση απέναντι στα όσα ειπώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα με αφορμή τις κινητοποιήσεις των μαθητών και την κατάληψη του σχολείου και απαντά σε όσα αναφέρθηκαν σχετικά με τα λειτουργικά θέματα του σχολείου που έθεσαν ως αιτήματα οι μαθητές, προς αποκατάσταση της αλήθειας, όπως επισημαίνει.
 
Αναλυτικά η επιστολή του Δ/ντή του ΕΠΑ.Λ. Μυκόνου: 
 
"Παρακολούθησα από κοντά τόσο τις κινητοποιήσεις των μαθητών, όσο και την επίσκεψη αντιπροσωπείας τους στο Δημαρχείο Μυκόνου.
 
Ξεκαθαρίζω εξ αρχής ότι τα παιδιά έχουν κάθε δικαίωμα να διεκδικούν με όποιο τρόπο αυτά θεωρούν σωστό τα δικαιώματά τους, για καλύτερη παιδεία και καλύτερα σχολεία. Είναι άλλωστε οι αυριανοί ενεργοί πολίτες αυτής της χώρας.
 
Από εκεί και πέρα όμως, λόγω της θέσης ευθύνης που κατέχω εδώ και χρόνια και προς αποκατάσταση της αλήθειας, οφείλω να επισημάνω τα εξής:
 
Είναι ανακριβές ότι δεν υπάρχουν πυροσβεστήρες στο σχολείο αφού στις 25/10/2017 μας επιστράφηκαν αναγομωμένοι.
 
Είναι ανακριβές ότι δεν υπάρχει φαρμακείο.
 
Είναι ανακριβές ότι δεν υπάρχει λεωφορείο για τη μετακίνηση των μαθητών προς και από τα εργαστήρια που βρίσκονται στην Φτελιά.
 
Είναι ανακριβές ότι δεν υπάρχει ρελέ ασφαλείας στα εργαστήρια και σε όλους τους ηλεκτρολογικούς πίνακες του σχολείου.
 
Είναι ανακριβές ότι δεν υπάρχει θέρμανση. 
 
Είναι ανακριβές ότι οι εκπαιδευτικοί δε βρίσκουν κατοικία και φεύγουν από το νησί (δεν έχει φύγει ούτε ένας από τους 140 που έχουν τοποθετηθεί τη φετινή χρονιά στη Μύκονο).
 
Είναι αλήθεια όμως ότι από τους 107 μαθητές του σχολείου μας, οι 20 κάνουν αρκετές ώρες την εβδομάδα μάθημα στο υπόγειο, λόγω του χρόνιου κτιριακού προβλήματος που αντιμετωπίζουμε. 
 
Είναι αλήθεια ότι ένα απο τα αυτοκίνητα που βρίσκεται στα εργαστήρια, στηρίζεται σε 4 καρέκλες ενώ λογικά θα έπρεπε να στηρίζεται στα 4 τρίποδα που υπάρχουν διαθέσιμα στο εργαστήριο.
 
Είναι αλήθεια ότι το κτιριολογικό είναι το μεγάλο πρόβλημα του σχολείου, το οποίο όταν επιλυθεί θα διευκολύνει την κατάσταση και για το ΓΕΛ. 
 
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να επισημάνω ότι ως Διευθυντής του ΕΠΑΛ, είχα ζητήσει από τις εκάστοτε δημοτικές αρχές της τελευταίας δεκαετίας, να συμπεριλάβουν στο πρόγραμμά τους την έγκριση ενός κτιριολογικού προγράμματος για το ΕΠΑΛ. 
 
Δυστυχώς μόνο υποσχέσεις έπαιρνα!
 
Ώσπου έφτασε η στιγμή να συνεργαστώ με την παρούσα δημοτική αρχή η οποία από την πρώτη στιγμή έπραξε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να στείλουμε έναν πλήρη φάκελο στο Υπουργείο Παιδείας. 
 
Το Υπουργείο Παιδείας τον Μάιο του 2017 μας ενέκρινε το κτιριολογικό και τον Νοέμβριο κάναμε αίτημα στις Κτιριακές Υποδομές (πρώην ΟΣΚ) για να συνδράμει στις μελέτες και στην κατασκευή του κτιρίου.
 
Ο διευθυντής, ο σύλλογος διδασκόντων και οι μαθητικές κοινότητες θα πρέπει να συνεργάζονται με κοινό σκοπό τις καλύτερες συνθήκες λειτουργίας του σχολείου και θεωρώ ότι σε μεγάλο βαθμό αυτή η συνεργασία υπάρχει, παρά τα όποια ανθρώπινα λάθη ή παραλείψεις".
 
 
 
                                                                                  Με εκτίμηση,
 
                                                               Ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ Μυκόνου &
                                                        Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας
 
                                                                              Γιώργος Ρουσουνέλος