Ξεκινούν οι εργασίες εγκατάστασης υπόγειων καλωδίων υψηλής τάσης στη Μύκονο

Ξεκινούν οι εργασίες εγκατάστασης υπόγειων καλωδίων υψηλής τάσης στη Μύκονο

 

Με το ξεκίνημα του νέου έτους ξεκινούν οι εργασίες για την σύνδεση της Μυκόνου με το Ηπειρωτικό Δίκτυο Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Στις 2 Ιανουαρίου 2018 θα αρχίσουν σύμφωνα με τον προγραμματισμό της εταιρίας που έχει αναλάβει την κατασκευή του έργου, οι εργασίες εγκατάστασης υπόγειων καλωδίων υψηλής τάσης που αφορούν την κατασκευή υποδομής εγκατάστασης για την διασύνδεσης της Μυκόνου με το Ελληνικό Σύστημα Μεταφοράς Ενέργειας.

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στην παραλιακή επαρχιακή οδό Ορνού - Αγ. ιωάννου - Αγ. Στεφάνου με κατεύθυνση προς τον υποσταθμό της ΑΔΜΗΕ. 

Η πρώτη φάση της διασύνδεσης των νησιών βρίσκεται σε εξέλιξη και περιλαμβάνει τη σύνδεση της Σύρου με Λαύριο και Τήνο, Πάρο και Μύκονο. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2018, ενώ η δεύτερη φάση της διασύνδεσης των Κυκλάδων, που έχει ήδη εγκριθεί, προβλέπεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2019 και περιλαμβάνει τις συνδέσεις Πάρου - Νάξου και Νάξου - Μυκόνου καθώς και την αναβάθμιση της σύνδεσης μεταξύ 'Ανδρου και Ν. Εύβοιας.