Στο Υπουργείο Υποδομών η πρόταση χρηματοδότησης για την αναβάθμιση του νέου λιμένα Μυκόνου

Στο Υπουργείο Υποδομών η πρόταση χρηματοδότησης για την αναβάθμιση του νέου λιμένα Μυκόνου

 

 

Στα πλαίσια της πολύ καλής συνεργασίας της Δημοτικής Αρχής Μυκόνου με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ύστερα από επικοινωνία του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κωνσταντίνου Κουκά με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκου, κατατέθηκε πρόταση χρηματοδότησης στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, για την αναβάθμιση του νέου Λιμένα Μυκόνου.
 
Συγκεκριμένα, μετά από συντονισμένες παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής Μυκόνου και της Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μυκόνου κας Ελένης Καλπουρτζή, ένα πολύ σημαντικό έργο προϋπολογισμού 3.508.828,00 ευρώ, η Αναβάθμιση Συστήματος Προσκρουστήρων στο Νέο Λιμένα Μυκόνου, αναμένεται να χρηματοδοτηθεί, σε συνέχεια πρότασης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών για την προέγκριση ένταξής του στο Στρατηγικό Πλαίσιο Επενδύσεων Μεταφορών (ΣΠΕΜ). 
 
Το Λιμάνι της Μυκόνου έχει χαρακτηριστεί ως Λιμένας Διεθνούς Ενδιαφέροντος στο Λιμενικό Σύστημα της Χώρας (ΦΕΚ 202Β/16.2.07), ενώ εντάσσεται και στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
 
Το έργο διαθέτει υψηλή ωριμότητα, καθώς έχει λάβει όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις, και επομένως είναι δυνατή η υποβολή και η ένταξή του στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020», στο πλαίσιο  της υπ. αριθμ. ΝΑΙΓ57 Πρόσκλησης, με τίτλο «Δράσεις αναβάθμισης των λιμενικών υποδομών ΔΕΔ-Μ», η οποία εκδόθηκε την  01-12-2017.
 
Το έργο αποτελεί κρίσιμη υποδομή για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του υφιστάμενου λιμένα του νησιού, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρές πιέσεις κατά τις περιόδους αιχμής, καθώς θα εξυπηρετήσει, όχι μόνο το σύνολο των αναγκών ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού, αλλά και τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια.