"Αθεράπευτοι" οι Τούρκοι βλέπουν τώρα διεθνή ύδατα τις βόρειες ακτές της Μυκόνου! VIDEO ντοκουμέντο από την διάσωση

 

 

 

Αίσθηση έχει προκαλέσει η δήλωση εκπροσώπου της τούρκικης ναυτιλιακής εταιρίας ότι "το συμβάν" όπως χαρακτηρίζει την προσάραξη του τουρκικού πλοίου, έγινε σε διεθνή ύδατα». Η δήλωση έγινε σε τουρκική εφημερίδα, ενώ εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι η διάσωση των τούρκων καπετάνιων έγινε όχι από το λιμενικό σώμα αλλά από αμερικανικό ελικόπτερο, κάτι που συμβαίνει όταν υπάρχει "ατύχημα" σε διεθνή ύδατα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η "τεχνική" αυτή ακολουθείται κατ' εξακολούθηση από τους Τούρκους, ενώ σύμφωνα με το defencenet.gr κάτι τέτοιο έγινε και στα Ίμια.

 

«Η ελληνική κυβέρνηση αποδέχθηκε de facto τις τούρκικες θέσεις και το «γκριζάρισμα» σε ότι αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Μυκόνου» αναφέρει το defencenet.gr "με την πρωτοφανή αποδοχή από την ελληνική κυβέρνηση να μην επιληφθεί της διάσωσης του Τούρκου πλοιάρχου και μελών του πληρώματος το Λιμενικό Σώμα / Ακτοφυλακή, αλλά οι Αμερικανοί του σκάφους αμφίβιων επιχειρήσεων USS Bataan". Ο Τούρκος καπετάνιος, όπως ακριβώς είχε συμβεί και στα Ίμια, αναφέρει το δημοσίευμα, αρνήθηκε την βοήθεια των ελληνικών ακτών υποστηρίζοντας ότι βρέθηκε σε «διεθνή ύδατα».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Vatan, ο αρμόδιος της τουρκικής Εταιρείας Ναυτιλιακής Βιομηχανίας και Εμπορίου "Φουρκάν", Τουντζάι Τσεπνίογλου, λέγοντας ότι:
 
«Είναι καλή η κατάσταση της υγείας του πληρώματός μας. Όλοι διασώθηκαν. Επειδή το συμβάν έγινε στα διεθνή ύδατα, ολοκληρώθηκε η ανάκριση του πληρώματός μας και εγκαταστάθηκε στο ξενοδοχείο. Οι δικηγόροι της εταιρείας μας μετέβησαν στον τόπο που έγινε το συμβάν και εξετάζουν το θέμα. Αυτήν τη στιγμή δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα. Ο Μουσταφά Γκιουρ και ο Λεβέντ Γιουκσέλ είναι σε καλή κατάσταση».

 

Και αναρωτιόμαστε από πότε τα βράχια της Μυκόνου αποτελούν διεθνή ύδατα;

 

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ  ΕΔΩ

 

Δείτε το video ντοκουμέντο της διάσωσης ΕΔΩ