Το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων από το Δήμο Μυκόνου

Το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων από το Δήμο Μυκόνου

 

 

Το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του ανακοίνωσε ο Δήμος Μυκόνου. Σε συνεργασία με τον Π.Α.Κ.Ο. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΞΙΩΤΗΣ, την ΚΔΕΠΠΑΜ και φορείς τους νησιού μια σειρά από εκδηλώσεις ξεκινούν το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου και ολοκληρώνονται στις 6 Ιανουαρίου 2018.
Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα: 
 
-Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου. Οι Φίλοι του Λαογραφικού Μουσείου Μυκόνου προσκαλούν μικρούς και μεγάλους να φτιάξουμε και φέτος την Χριστουγεννιάτικη Καράβα μας.  Σάββατο κατασκευή καράβας - Κυριακή βάψιμο. Στην αίθουσα της ΚΔΕΠΠΑΜ στις 11.00 π.μ. Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα 2289027190 και  6977 439832. 
 
-Κυριακή 10 Δεκεμβρίου και Κυριακή 17 Δεκεμβρίου. Το δημιουργικό θεατρικό εργαστήρι για παιδιά της ΚΔΕΠΠΑΜ διοργανώνει αφήγηση του παραμυθιού του Κυριάκου Χαρίτου  «Φόν Κουραμπιές Εναντίον κόμη Μελομακαρόνη» και θεατρικά παιχνίδια από 3 χρονών με τη Μυρτώ Μολανδώνη.  Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στις 11.00΄στο Πνευματικό Κέντρο Ανωμεριτών σε συνεργασία με τον σύλλογο γονέων του νηπιαγωγείου Άνω Μεράς και Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στις 11.00΄στην αίθουσα της ΚΔΕΠΠΑΜ. Είσοδος 5 ευρώ. Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα 2289027190, 6976 263532.   
 
-Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου. Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Μυκόνου προσκαλεί μικρούς και μεγάλους για 11η συνεχόμενη χρονιά στην Χριστουγεννιάτικη γιορτούλα της στις 17.30΄. Φέτος η αγαπημένη μας Κέλλυ θα μας παρουσιάσει το παιδικό κουκλοθέατρο με θέμα:      "Ο παπουτσής και τα ξωτικά" παρέα με τις υπέροχες κούκλες της! Ακόμα χειροτεχνίες, μουσική, το μεγάλο  “Μπαλόνι των ευχών” προς τον Άγιο Βασίλη και πολλές εκπλήξεις!  
 
-Κυριακή 17 Δεκεμβρίου. Χριστουγεννιάτικη παράσταση από την Δημοτική Μουσική Σχολή «Γεώργιος Αξιώτης» στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο στις 19.00΄.  
 
-Σάββατο 23 Δεκεμβρίου.  «Ο Καμπουράκος και οι Καλικάντζαροι» Ο Καμπουράκος τραγουδάει πολύ ωραία.»  Η Ιφιγένεια Κακριδώνη και οι Μαρία Τερζάκη αφηγούνται ένα ξεκαρδιστικό Ιρλανδικό παραμύθι παίζοντας μουσική και παιχνίδια με τα παιδιά στην αίθουσα της ΚΔΕΠΠΑΜ στις 18.00’.  
 
-Δευτέρα 1 Ιανουαρίου. Τα Μοναστηριακά Κάλαντα ψάλλονται από τους κατοίκους  της Άνω Μεράς μετά την πρωτοχρονιάτικη λειτουργία στο Ηγουμενείο του Μοναστηριού και ακολουθεί κοπή της Βασιλόπιτας στην κοινότητας της Άνω Μεράς.  
 
-Σάββατο 6 Ιανουαρίου.  Ο Δήμος Μυκόνου κλείνει το εορταστικό πρόγραμμα με την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας στο Δημαρχείο την ημέρα των Θεοφανείων στις 12.00΄.