Άναψε και πάλι ο Αρμενιστής - Τοποθετήθηκε και πόρτα

Άναψε και πάλι ο Αρμενιστής - Τοποθετήθηκε και πόρτα

 

 

Μετά από τέσσερις νύκτες που είχε βυθιστεί στο σκοτάδι το βόρειο ακρωτήρι του νησιού, ο ιστορικός Φάρος της Μυκόνου άναψε και πάλι. Από το πρωί βρίσκεται στο νησί κλιμάκιο της Υπηρεσίας Φάρων που έκανε αυτοψία στον Αρμενιστή και διόρθωσε την βλάβη που είχε υπάρξει, με αποτέλεσμα να φωτιστεί και πάλι ο Φάρος. Παράλληλα γίνεται και καταγραφή των ζημιών που έχει υποστεί το Μνημείο μετά τους πρόσφατους βανδαλισμούς που υπέστη. 

 

Το μεσημέρι, μετά από την συνεργασία της δημαρχεύουσας κας Γρυπάρη με το κλιμάκιο της Υπηρεσίας, τοποθετήθηκε και πόρτα στον Φάρο για την αποκατάσταση της ασφάλειας του Μνημείου.

 

Σύμφωνα με δηλώσεις της κας Γρυπάρη στο mykonosdaily.gr ήδη σε επικοινωνία της με τον διοικητή της Υπηρεσίας Φάρων Αρχιπλοίαρχο κ. Κωνσταντίνο Μανωλιουδάκη, τέθηκε και το θέμα της συντήρησης του Αρμενιστή. Οι συζητήσεις σύμφωνα με την κα Γρυπάρη, αρχικά αφορούν εργασίες για την εξωτερική συντήρηση του Μνημείου και πιθανόν σε δεύτερη φάση και για την ουσιαστική αναστήλωσή του.

 

Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και ελπίζουμε να ευοδώσουν για την ουσιαστική αναστήλωση του Μνημείου, μια διαδικασία ιδιαίτερα χρονοβόρα η οποία  απαιτεί ειδική μελέτη αλλά και υψηλά κονδύλια.    

 

Διαβάστε επίσης

Σήμερα στην Μύκονο κλιμάκιο της Υπηρεσίας Φάρων για τον Αρμενιστή

Βανδαλισμοί στον Αρμενιστή - Ανοιχτός και απροστάτευτος ο Φάρος! Δείτε φωτογραφίες