Παρουσιάζεται το απόγευμα ο κατάλογος της περιοδικής έκθεσης VANITY

Παρουσιάζεται το απόγευμα ο κατάλογος της περιοδικής έκθεσης VANITY

 

 

Στο χώρο της Ρωμαϊκής Αγοράς στην Αθήνα παρουσιάζεται το απόγευμα ο κατάλογος των εκθεμάτων της περιοδικής έκθεσης VANITY - Ιστορίες κοσμημάτων στις Κυκλάδες. 

Η αρχαιολογική περιοδική έκθεση με τίτλο «Vanity. Ιστορίες κοσμημάτων από τις Κυκλάδες» συνδιοργανώνεται από το Δήμο Μυκόνου και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκόπιου Παυλόπουλου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκόνου.
 
Στην έκθεση παρουσιάζονται αντιπροσωπευτικά κοσμήματα από τις Κυκλάδες, σε μια ιστορική γραμμή που εκτείνεται σε βάθος 7 χιλιετιών. Από τα νεολιθικά κοσμήματα της 6ης χιλιετίας π.Χ. έως τη δεκαετία του 1970, αλλά και με σύγχρονες δημιουργίες κορυφαίων ελλήνων κοσμηματοποιών που σχεδίασαν ειδικά για την Vanity, η ιστορία τους ανιχνεύεται μέσα από 230 εκθέματα που προέρχονται από 19 διαφορετικά Κυκλαδονήσια και όλα αποτυπώνονται στον επίσημο κατάλογο.
 
Την εκδήλωση θα προλογίσουν ο ΔήμαρχοςΜυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, και ο Δρ. Δημήτρης Αθανασούλης,Έ​φορος​ ​Α​ρχαιοτήτων Κυκλάδων.
 
Για την έκθεση και τον κατάλογο θα μιλήσουν οι:
Καθηγητής Massimo Osanna,​ Direttore Generale Soprintendenza Pompei​
Μαρία Παναγίδου, Μορφωτικός Σύμβουλος​ Πρεσβείας​ ​Κυπριακής Δημοκρατίας​
Στέλλα Λιζάρδη, Fashion & Arts Editor-Creative Media Consultant-Former Editorial Director at Vogue Hellas​
 
Η παρουσίαση ξεκινά στις 18:45 το απόγευμα στην Ρωμαίκή Αγορά Φετιχιέ Τζαμί στην Αθήνα.