Βρεφονηπιακός Σταθμός Μυκόνου, ένα ακόμη μεγάλο έργο μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης

Βρεφονηπιακός Σταθμός Μυκόνου, ένα ακόμη μεγάλο έργο μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης

 

 

 

Μετά την δημοπράτηση του κλειστού γυμναστηρίου η οποία ολοκληρώνεται, ένα ακόμη μεγάλο έργο μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Ο πρώτος βρεφονηπιακός σταθμός Μυκόνου έρχεται να προστεθεί στις κοινωνικές δομές του Δήμου. Το έργο είναι έτοιμο προς δημοπράτηση μετά την από 10.11.2017 θετική γνωμοδότηση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης για την έγκριση της διακήρυξης και της κατάρτισης των όρων, σύμφωνα με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
 
Το έργο σύντομα θα βγει προς δημοπράτηση και ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 1.275.000€. Η δυναμικότητα του είναι για 60 βρέφη και νήπια (18 βρέφη και 42 νήπια) καλύπτοντας ένα εύρος ηλικιών από 2 μηνών έως 4,5 ετών και κάνοντας πράξη ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων του νησιού. Το κτίριο θα καλύπτει συνολική επιφάνεια 400 m2 σε οικόπεδο επιφάνειας 4.003,0 m2, ιδιοκτησίας του Δήμου Μυκόνου, στην περιοχή Αργύραινα, έμπροσθεν του Γρυπάρειου Πολιτιστικού Κέντρου.
 
 
Η χρηματοδότησή του έργου στηρίχθηκε στο πρόγραμμα χρηματοδότησης ΕΣΠΑ 2014-2020, ύστερα από ολοκληρωμένη πρόταση που κατέθεσε η Δημοτική Αρχή Μυκόνου και εντάχθηκε στις 07.06.2016 με σχετική απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου.
 
Σε συνέχεια της Διαβαθμιδικής Σύμβασης που ομόφωνα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο στις 05.04.2016, ο Δήμος Μυκόνου εκχώρησε την αρμοδιότητα για την υλοποίηση του έργου στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ενώ ο Δήμος ανέλαβε και εκπόνησε όλες τις τεχνικές και οικονομικές μελέτες, τα τεύχη δημοπράτησης και έλαβε όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις.
 
 
«Η Δημοτική Αρχή Μυκόνου ευχαριστεί την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης για τη χρηματοδότηση του έργου καθώς και για τη συνεργασία κατά τη διαδικασία προέγκρισης των τευχών δημοπράτησης και έγκρισης των μελετών του βρεφονηπιακού σταθμού. Αναμφισβήτητα αποτέλεσε πρωταρχικό στόχο της Δημοτικής μας Αρχής, να καλύψει αυτό το μεγάλο κενό που υπήρχε στο νησί μας» αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Δήμου με την επισήμανση «συνεχίζουμε ακάθεκτοι και προσηλωμένοι στο τρίπτυχο Παιδεία-Αθλητισμός-Πολιτισμός, επενδύοντας στη νέα γενιά Μυκονιατών».