Σήμερα στην Μύκονο κλιμάκιο της Υπηρεσίας Φάρων για τον Αρμενιστή

Σήμερα στην Μύκονο κλιμάκιο της Υπηρεσίας Φάρων για τον Αρμενιστή

 

 

 

Έπρεπε να σβήσει τελείως το Φανάρι και να πάρει διαστάσεις το θέμα του Αρμενιστή προκειμένου να ενεργοποιηθεί η Υπηρεσία και να κάνει το βήμα της αυτοψίας στον Φάρο. 

 

Εκπρόσωποι της Υπηρεσίας Φάρων έρχονται σήμερα την Μύκονο με σκοπό να διορθώσουν την βλάβη και να ανάψει και πάλι ο ιστορικός Φάρος του νησιού μας.


Ωστόσο ο Αρμενιστής παρέμεινε και χθες για τέταρτη βραδιά σβηστός, ενώ ανώτατο στέλεχος του Δήμου ανέφερε ότι σύμφωνα με πληροφορίες του, η βλάβη στον Φάρο προκλήθηκε πιθανότατα από κεραυνό που έπεσε στην περιοχή. Αναμένεται η αυτοψία της Υπηρεσίας και η επίσημη ενημέρωση για τα αίτια και την ζημιά που έχει προκληθεί.

 

Η επίσκεψη εκπροσώπων της Υπηρεσίας Φάρων είναι μια καλή ευκαιρία προκειμένου τα στελέχη της να δουν την σημερινή εικόνα του μνημείου και σε συνεργασία με τον Δήμο να μεριμνήσουν για την αποκατάστασή του.

 

Η δημαρχεύουσα κα Γρυπάρη μιλώντας την Τρίτη το πρωί για το θέμα στο ραδιόφωνο του MYKONOS FM 98,1 και στην εκπομπή της Ελένης Κοντιζά, αναφέρθηκε στην πρόθεση της ουσιαστικής αποκατάστασης του Φάρου και πρόσθεσε ότι με την ευκαιρία και της επίσκεψης στελεχών της Υπηρεσίας Φάρων στο νησί, θα την επιδιώξει.

 

Ωστόσο, όπως ανέφερε, η ουσιαστική αναστήλωση του Φάρου απαιτεί κονδύλια που αν ήταν δυνατόν να βρεθούν από κάποια δωρεά και πάντα σε συνεργασία με την αρμόδια Υπηρεσία θα ήταν ίσως πιο άμεση η αναστήλωση του μνημείου.