Δείτε video από την επιχείρηση καθαρισμού του Κόρφου από υλικά που περιέχονταν σε κοντέινερ του τούρκιικου φορτηγού

Δείτε video από την επιχείρηση καθαρισμού του Κόρφου από υλικά που περιέχονταν σε κοντέινερ του τούρκιικου φορτηγού

 

 

 
Επιχείρηση καθαρισμού του Κόρφου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι καθώς στην παραλία είχε ξεβράσει το κύμα αντικείμενα που περιέχονταν σε κοντέινερς του τουρκικού πλοίου που έχει προσαράξει από τα ξημερώματα του Σαββάτου σε περιοχή των βορείων ακτών της Μυκόνου.
 
 
Ο δυνατός βοριάς που φυσά στην περιοχή δυσχεραίνει την προσέγγιση του πλοίου, από τα πλοία που περιπολούν την περιοχή, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο της από στεριάς προσέγγισης με σκοπό την απομάκρυνση των κοντέινερς που βρίσκονται ακόμα πάνω στο πλοίο.
 
 
Σήμερα ξεβράστηκαν στον Κόρφο και άλλες μικρές παραλίες στα Κανάλια πλήθος από αντικείμενα που είχε παρασύρει η θάλασσα από κοντέινερς που είχαν πέσει στην θάλασσα μετά την πρόσκρουση στα βράχια.
 
 
Πρόκειται για παιδικές πάνες και περιτυλίγματα σοκολάτας, ενώ επί ώρες συνεργείο επιχειρούσε την περισυλλογή τους. Αν και μαζεύτηκαν αρκετές σακούλες και έχει απλωθεί δίχτυ κατά μήκος της παραλίας του Κόρφου για την συγκράτηση των πλαστικών περιτυλιγμάτων η περισυλλογή θα συνεχιστεί και αύριο Τετάρτη.
 
 
Ακολουθεί video από τις προσπάθειες του συνεργείου της εταιρίας που έχει αναλάβει την καθέλκυση του πλοίου για τον καθαρισμό της παραλίας του Κόρφου.
 
 
Πατήστε στο παρακάτω video για να το δείτε σε πλήρη προβολή