Μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας με πρωτοβουλία των καθηγητών στο Γενικό Λύκειο Μυκόνου

Μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας με πρωτοβουλία των καθηγητών στο Γενικό Λύκειο Μυκόνου

 

 

 

 
Σε μια πράξη αλληλεγγύης και βοήθειας των αδύναμων μαθητών οι καθηγητές του Λυκείου πραγματοποιούν εδώ και περίπου δύο μήνες τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας σε συγκεκριμένα μαθήματα και των τριών τάξεων. 
 
 
Η ανάγκη προέκυψε από την ανυπαρξία προγραμμάτων Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και Ενισχυτικής Διδασκαλίας κατά την έναρξη του σχολικού έτους. Η απόφαση των καθηγητών και η εθελοντική προσφορά τους αφορά διάφορα μαθήματα του Γενικού Λυκείου. 
 
 
«Η κυβέρνηση, υπακούοντας στις επιταγές της τρόικας, εφαρμόζει πολιτική υποβάθμισης, υποχρηματοδότησης έως και διάλυσης του δημόσιου σχολείου. Στα πλαίσια αυτά έχει καταργήσει  κατά τα τελευταία έτη το θεσμό της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και της Ενισχυτικής Διδασκαλίας, έναν αντισταθμιστικό εκπαιδευτικό θεσμό, που είχε ως σκοπό την ενίσχυση όσων μαθητών το είχαν ανάγκη και ήταν πολύτιμος για τους μαθητές που προέρχονται από ασθενέστερα οικονομικά στρώματα» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι καθηγητές.
 
 
Παράλληλα επισημαίνουν ότι με αυτήν την κίνηση δεν έχουν σκοπό να υποκαταστήσουνε τον θεσμό της ενισχυτικής διδασκαλίας και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης ούτε να απαλλάξουν το κράτος και το Υπουργείο Παιδείας από τις “βαριές” και ουσιαστικές ευθύνες που το βαραίνουν, αλλά αντίθετα να αποδείξουν ότι η κοινωνική αλληλεγγύη είναι ζωντανή και ενεργή σε κάθε κοινωνία πολιτών, που πρεσβεύει την αυτοοργάνωση, τη συλλογικότητα και την αντίσταση απέναντι σε μια λαίλαπα κοινωνικής και οικονομικής βαρβαρότητας σαν τη σημερινή.
 
 
Την ανακοίνωση υπογράφουν οι αντιπρόσωποι της Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων στο νησί, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Κώστας Ραμπαλάκος και Ζαχαρούλα Καυκιά.