14 συλλήψεις για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα σε αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου - 4 στη Μύκονο

14 συλλήψεις για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα σε αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου - 4 στη Μύκονο

 

Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών συνελήφθησαν το διήμερο 14-15.08.2017 σε περιφερειακά αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου συνολικά δεκατέσσερις (14 ) αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνείς πτήσεις.
 
Σε βάρος τους σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.
 
Ειδικότερα συνελήφθησαν:
 
Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας τρεις υπήκοοι Συρίας ηλικίας 24, 38 39 ετών, ένας 27χρονος υπήκοος Ιράν, ένας 25χρονος υπήκοος Τουρκίας, ένας 24χρονος υπήκοος Αιθιοπίας και ένας 23χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, οι οποίοι μετέβησαν στον Αερολιμένα Κω και κάνοντας χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων επιχείρησαν να επιβιβαστούν κατά περίπτωση σε πτήσεις με προορισμό την Ιταλία και τη Γερμανία.
 
Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου τρεις υπήκοοι Συρίας ηλικίας 30, 36, 51 ετών, ένας 29χρονος υπήκοος Μαλί και ένας 46χρονος υπήκοος Αλγερίας, οι οποίοι μετέβησαν στον Αερολιμένα Μυκόνου και κάνοντας χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων επιχείρη σαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Ιταλία.
 
Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ρόδου ένας 21χρονος υπήκοος Συρίας, ο οποίος μετέβη στον Αερολιμένα Ρόδου και κάνοντας χρήση κλεμμένου ταξιδιωτικού εγγράφου επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό το Ην. Βασίλειο.
 
Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Κω ένας 18χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, ο οποίος μετέβη στον Αερολιμένα Κω και κάνοντας χρήση πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό τη Γερμανία.
 
Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν κατασχέθηκαν.