Χώρος τέχνης για ένα μήνα ο Επιβατικός Σταθμός στο παλιό λιμάνι

Χώρος τέχνης για ένα μήνα ο Επιβατικός Σταθμός στο παλιό λιμάνι

 

 

Έκθεση του εικαστικού Βασίλη Καβουρίδη φιλοξενείται από την Παρασκευή 17 Αυγούστου και για ένα μήνα στον Επιβατικό Σταθμό του παλιού λιμανιού της Μυκόνου. Τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο “Praxis of Progress” θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 22 Αυγούστου και ώρα 8 το απόγευμα.   

Εμπνευσμένος από την Ασκητική του Καζαντζάκη, ένα έργο που φωτίζει την εναγώνια προσπάθεια του ανθρώπου να βρει το  νόημα της ύπαρξής του και να το ερμηνεύσει,  ο εικαστικός Βασίλης Καβουρίδης δημιουργεί ένα τελετουργικό δρώμενο μέσω μιας καλλιτεχνικής πράξης - με σπουδαίες  εικαστικές κατασκευές, όπου οι σκιές, το αντικείμενο και η εικόνα αρχίζουν να διαπραγματεύονται τα μεταξύ τους όρια σε μια σπουδή της υπόθεσης για το άγνωστο -επιχειρώντας να  μεταφέρει τη σκέψη και το λόγο του Καζαντζάκη στο σημερινό θεατή προσφέροντας ένα μοναδικό  ταξίδι που στόχο του έχει την δημιουργία  ενός "διάλογου" με τον ίδιο μας τον εαυτό. 
 
Η έκθεση αποτελεί μια αφήγηση από το άχωρο, άχρονο και αφηρημένο χάος 
προς την απτή πραγματικότητα και επιχειρεί να δώσει μία δική της εκδοχή για το πώς μπορούμε  να συμφιλιωθούμε με την πραγματικότητα αλλά και να απελευθερωθούμε τελικά από αυτήν.
Μια προτροπή για μία βαθύτερη αναζήτηση του κόσμου μέσα μας, της ψυχής, αλλά και της  ζωής μας, στη "λιγόστιγμη" πορεία μας.