Η επιστολή του Δημήτρη Πάππα για την προσφορά του Π. Δημητσάντου και της Δ. Καγιουκλάκη στο στίβο του ΑΟΜ

Η επιστολή του Δημήτρη Πάππα για την προσφορά του Π. Δημητσάντου και της Δ. Καγιουκλάκη στο στίβο του ΑΟΜ

 

Στην διαδρομή των δύο πρώην προπονητών του τμήματος στίβου του ΑΟ Μυκόνου Πέτρου Δημητσάντου και Δωροθέας Καγιουκλάκη και στην σημαντική συμβολή τους στην ανάπτυξη του στίβου στη Μύκονο, αναφέρεται ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων  Δημήτρης Πάππας στην ανακοίνωση που εξέδωσε.
 
Οι δύο προπονητές όπως αναφέρει ο κ. Πάππας "αποστασιοποιούνται" από το αγωνιστικό μέρος του στίβου αλλά συνεχίζουν να προσφέρουν την στήριξή τους σε όλες τις αθλητικές εκδηλώσεις. Άλλωστε όπως τονίζει "  Οι αναμενόμενες επιτυχίες των αθλητών μας στους πρώτους αγώνες της νέας περιόδου, δηλαδή τους Αιγαιοπελαγίτικους της Μυκόνου και τα Δήλεια 2017 θα οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην σπορά τόσων χρόνων του Πέτρου και της Δωροθέας". 
 
Αναλυτικά η αποχαιρετιστήρια επιστολή προς τους δύο προπονητές. 
 
"Έχουν περάσει ήδη δέκα χρόνια από τότε που γνώρισα τη Δωροθέα όταν αποφάσισε να αποδεχτεί την πρόταση του Προέδρου του ΑΟΜυκόνου, του Αλέκου Κουκά και να αναλάβει την δημιουργία του τμήματος στίβου του συλλόγου. 
 
Στην παρέα σύντομα προστέθηκε και ο Πέτρος και ο στίβος της Μυκόνου αναπτύχθηκε, μαζικοποιήθηκε και γνώρισε πολλές ευχάριστες στιγμές. Το σημαντικότερο είναι ότι καλλιέργησε την αθλητική παιδεία στον τόπο,  συνέβαλε στην διάπλαση των χαρακτήρων και των προσωπικοτήτων των νέων παιδιών και άφησε θετικό πρόσημο στην κοινωνία, προβάλλοντας διαχρονικές αξίες όπως το «ευ αγωνίζεσθαι»,  την υπομονή, την στοχοπροσήλωση, την συνέπεια και την μαχητικότητα. 
 
Ο Πέτρος και η Δωροθέα όλα αυτά τα χρόνια δεν έκαναν καμιά έκπτωση σε ζητήματα που έχουν σχέση με τις αρχές της επιστημονικής προπόνησης, τις επιβαρύνσεις που επιτρέπεται να δέχονται τα παιδιά των μικρών κατηγοριών και την παιδαγωγική διάσταση του αθλητισμού.  Υπηρετώντας αυτές τις αρχές θυσίασαν την οποιασδήποτε μορφής προσωπική τους προβολή και την καταξίωση  μέσα από τον κόπο και τον ιδρώτα των αθλητών τους.
 
Σήμερα δέκα χρόνια μετά ο  Πέτρος Δημητσάντος και η Δωροθέα Καγιουκλάκη αποστασιοποιούνται από το αγωνιστικό μέρος του στίβου συνεχίζουν όμως και παραμένουν κοντά μας προσφέροντας τη στήριξη τους σε όλες τις αθλητικές μας εκδηλώσεις.
 
‘Ενας κύκλος κλείνει και ένας νέος κύκλος ξεκινά, συνέχεια του προηγούμενου καθώς οι αρχές παραμένουν οι ίδιες.  Οι αναμενόμενες επιτυχίες των αθλητών μας στους πρώτους αγώνες της νέας περιόδου, δηλαδή τους Αιγαιοπελαγίτικους της Μυκόνου και τα Δήλεια 2017 θα οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην σπορά τόσων χρόνων του Πέτρου και της Δωροθέας. 
 
Καθώς μοιραζόμαστε την ίδια φιλοσοφία για τον αθλητισμό και συνεργαστήκαμε άψογα όλα αυτά τα χρόνια θέλω προσωπικά να τους ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπο μου, για την ανιδιοτελή προσφορά τους και τις θυσίες που έκαναν από την αγάπη τους για τον στίβο.
 
Πέτρο και Δωροθέα,   Δωροθέα και Πέτρο,
 
Σας ευχαριστώ για όσα προσφέρατε
Δημήτρης Πάππας"
 
φωτογραφία αρχείου