Τα δόντια του δείχνει ο Μάρτης - Χειμωνιάτικο σκηνικό όλη την εβδομάδα

Τα δόντια του δείχνει ο Μάρτης - Χειμωνιάτικο σκηνικό όλη την εβδομάδα


Αγριεύει ο καιρός από σήμερα, ενώ ενισχύονται και οι άνεμοι στα πελάγη. Για σήμερα Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά, τα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές της βορειοανατολικής χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο εντάσεως 7 έως 8 μποφόρ.
 

Νεφώσεις με βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά προβλέπονται και στις Κυκλάδες. Βοριάδες 6 και τοπικά 7 μποφόρ και θερμοκρασία σε πτώση από 8έως 13 βαθμούς κελσίου.
 

Για αύριο Τρίτη
 

Ανάλογο το σκηνικό του καιρού και αύριο Τρίτη με χιονόνερο στα Βόρεια, και χιόνια στα ορεινά και ημι-ορεινά της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και πιθανώς καταιγίδες στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα Νότια και θα εξασθενήσουν.
 

Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα Δυτικά 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.  
 

Ανάλογες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν μέχρι την Παρασκευή οπότε και θα υπάρξει βελτίωση του καιρού και σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας.