Έσβησε και το Φως του Αρμενιστή - Παγερή αδιαφορία για τον Φάρο

Έσβησε και το Φως του Αρμενιστή - Παγερή αδιαφορία για τον Φάρο

 

 

 


Έναν περίπου μήνα μετά το ρεπορτάζ της MYKONOS NEWS και την παρουσίαση και από το mykonosdaily.gr των βανδαλισμών που υπέστη ο Αρμενιστής, έσβησε πλέον και το φως του Φάρου.
 

Η κατάσταση στον Αρμενιστή παραμένει η ίδια, οι πόρτες του είναι σπασμένες, ο κόσμος μπαινοβγαίνει ανενόχλητος, και ανεβοκατεβαίνει στον κλωβό, οι ασφάλειες του Φάρου είναι εκτεθιμένες, ενώ το Φως του έχει σβήσει!
 

Σύμφωνα με πληροφορίες του mykonosdaily.gr ο καπετάνιος του πλοίου Θεολόγος ενημέρωσε το βράδυ του Σαββάτου το λιμεναρχείο για βλάβη στον Φάρο, κάτι που μας επιβεβαίωσε και η δημαρχεύουσα κα Ειρήνη Γρυπάρη μετά από χθεσινή της αυτοψία στον Αρμενιστή.
 

Ωστόσο καμμία ενέργεια δεν έγινε χθες Κυριακή για να ανάψει ο Φάρος με αποτέλεσμα να παραμείνει και πάλι σβηστός.
 

Αναρωτιώμαστε πόση ακόμη αδιαφορία θα υπάρξει, με ένα πλοίο στα βράχια του Αβλέμονα και με τις συνθήκες του ατυχήματος να ερευνώνται, τον Φάρο εκτεθειμένο και το Φως του σβηστό. Σχετικά με την προσάραξη του τουρκικού πλοίου πληροφορίες αναφέρουν ότι το πλοίο είχε τεθεί στον αυτόματο, λόγω αδιαθεσίας του καπετάνιου.
 

Η αναγκαιότητα δημιουργίας του Φάρου προέκυψε μετά το ναυάγιο του Βρεττανικού πλοίου VOLTA 127 χρόνια πριν που είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν ανθρώπινες ζωές. Ο Αρμενιστής ανάβει ανελλιπώς από το 1890 και σήμερα εν έτη 2014 το φως του φάρου χάθηκε και πάλι. Παρά τα σύγχρονα σημερινά μέσα ναυσιπλοϊας, ελπίζουμε να μην προκύψει άλλη τραγωδία πριν την αποκατάστασή του.
 

 

Διαβάστε επίσης Βανδαλισμοί στον Αρμενιστή - Ανοιχτός και απροστάτευτος ο Φάρος! Δείτε φωτογραφίες