Σαμψούνη: Μια «παράγκα» η πολεοδομία του νησιού

Σαμψούνη: Μια «παράγκα» η πολεοδομία του νησιού

Με ανακοίνωση φωτιά για την δημοτική αρχή και κυρίως τον δήμαρχο η δημοτική παράταξη «Μύκονος Επόμενη Μέρα» καυτηριάζει το θέμα της πολεοδομίας στο νησί. Ο δημοτικός συνδυασμός της αντιπολίτευσης επανέρχεται στο θέμα κάνοντας έναν σύντομο αλλά «θλιβερό απολογισμό» όπως τον χαρακτηρίζει, στο ζήτημα της πολεοδομίας, αναφέροντας το ιστορικό της υπόθεσης με τις αποφάσεις του Δ.Σ. για την συνεργασία του με τον Δήμο Σύρου η οποία και δεν προχώρησε. Μιλά για «κορώνες» του δημάρχου στο ζήτημα της υποστελέχωσης της υπηρεσίας αλλά και για «μηδενικές προσλήψεις» που έχουν γίνει μέχρι αυτή τη στιγμή και στέκεται στις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Σταθάκη σχετικά με την πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ή με σύμβαση μίσθωσης έργου, για τις οποίες όπως ανέφερε ο δήμος Μυκόνου δεν έχει υποβάλλει αίτημα. 
 
Η υπογράφουσα Ντίνα Σαμψούνη κάνει λόγο για «αυθαιρεσία της εξουσίας» και καταφέρεται εναντίον του κ. Κουκά κατηγορώντας τον ότι αγνοεί τις εισαγγελικές παραγγελίες επισημαίνοντας «από πότε δεν είναι υποχρεωτική για την διοίκηση του δήμου, η εκτέλεση των εισαγγελικών παραγγελιών και τις αγνοείτε, με συνέπεια η χορήγηση φακέλων και στοιχείων της Πολεοδομίας στον εισαγγελέα, να πραγματοποιούνται  με την παρουσία αστυνομικής συνοδείας και της ειρηνοδίκου Μυκόνου;».
 
Παράλληλα  χαρακτηρίζει «πολιτική επιλογή» την «ανομία» και την «αποσύνθεση ή μη λειτουργία» της πολεοδομίας «Μιας πολιτικής που εκκολάπτει κραιπάλη αυθαιρεσιών αλλά και ανυποληψία σε σημείο που να μας χλευάζουν  προκλητικά δημοσιογράφοι, πολιτικοί και τελευταία καλλιτέχνες. Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς ότι ένα χρόνο για να μην πούμε τρία μετά βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο, σύμφωνα με όλα τα παραπάνω» όπως αναφέρει και τονίζει «μοιραία, διανύουμε μια περίοδο, που ο καθείς κάνει ότι θέλει, ότι τον εξυπηρετεί στο νησί κατασκευάζοντας αυθαίρετα κτίσματα,  ατιμάζοντας παραλίες, παρεμβαίνοντας βάναυσα σε πλατείες και πλακόστρωτα, συρρικνώνοντας  κοινόχρηστους χώρους και εξαφανίζοντας σταδιακά την ταυτότητα του νησιού».
 
Ρίχνοντας τα βέλη της στον δήμαρχο κάνει λόγο για «τραγική φιγούρα» η οποία «δεν είναι πλέον ανεκτή» τονίζοντας «οι Μυκονιάτες δεν καταπίνουν άλλο όποιον εξευτελισμό και αν του σερβίρουν έντεχνα, προσπαθώντας στανικά να τους εντάξουν στον παράδεισο του υλικού ευδαιμονισμού, παραδίδοντας το νησί αμαχητί σε όλους αυτούς που αλλοιώνουν την ταυτότητά του»επισημαίνοντας ότι «δεν έχουν νεκρωθεί τα αντανακλαστικά μας» και καταλήγοντας με τη φράση «είναι πολλοί αυτοί που δεν έχουμε τιμή, αλλά αξία». .