Μήνυση για παράνομη ναύλωση σκάφους στη Μύκονο

Μήνυση για παράνομη ναύλωση σκάφους στη Μύκονο

 

 

Δύο νέες παράνομες ναυλώσεις επαγγελματικών σκαφών με ξένη σημαία, απέτρεψε το Λιμενικό Σώμα, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλει το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την πάταξη των παράνομων ναυλώσεων σκαφών αναψυχής. Οι νέες παράνομες ναυλώσεις διαπιστώθηκαν η μία στη Μύκονο και η άλλη στη Ζέα, ενώ οι έλεγχοι συνεχίζονται.
 
Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή, το Υπουργείο είναι αποφασισμένο να εξαλείψει από τις ελληνικές θάλασσες αυτό το φαινόμενο.
 
Ειδικότερα στη Μύκονο, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 8/6 από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μυκόνου, στο Θ/Γ-Α/Ψ «DULCINEA» σημαίας Μάλτας, το οποίο είχε αγκυροβολήσει στον όρμο “Όρνος” Μυκόνου, διαπιστώθηκε η εκτέλεση σύμβασης ναύλωσης, ενώ το πλοίο δεν είχε την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια επαγγελματικού πλοίου αναψυχής.
 
Η Θαλαμηγός είχε πλήρωμα τέσσερις (04) αλλοδαπούς και είχε ναυλωθεί από οκτώ (08) αλλοδαπούς, έναντι του χρηματικού ποσού των δεκατεσσάρων χιλιάδων εκατόν τριών ευρώ και οκτώ λεπτών (14.103,08 €) για το χρονικό διάστημα από 04/06/17 έως 09/06/17.  
 
Από το Λιμεναρχείο Μυκόνου κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων κατά της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ενώ επίσης υποβλήθηκε μήνυση στον πλοίαρχο του εν λόγω σκάφους για παράβαση του άρθρου 414 του Π.Κ.