Στ. Μπρίγγος: "Αρκετά πια με την απαξίωση της Μυκόνου" καλεί το Δ.Σ. να αποσύρει τη στήριξη στη συναυλία του Δ. Σαββόπουλου

Στ. Μπρίγγος:

 

 

 

Παρέμβαση για τις δηλώσεις Σαββόπουλου έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου Στέλιος Μπρίγγος. Ο κ. Μπρίγγος κάνει λόγο για "απαράδεκτη δήλωση" του δημοφιλούς καλλιτέχνη, που προσβάλλειτην κοινωνία της Μυκόνου και καλεί τον Δήμο να άρει την υποστήριξή του από την συναυλία της Δήλου.
 
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Μπρίγγος "Η Μύκονος είναι σήμερα μία επιτυχημένη Τουριστική Βιομηχανία μίας πληγωμένης εθνικής οικονομίας, που συνεισφέρει στο ΑΕΠ περισσότερο από αυτό που της αναλογεί, βρισκόμενη μάλιστα στις πρώτες θέσεις στους δύο βασικούς τουριστικούς δείκτες, των ταξιδιωτικών εισπράξεων και διανυχτερεύσεων. Ένα μεγάλο επίτευγμα, αποτέλεσμα των ανθρώπων του Τουρισμού, της βαθιάς γνώσης και του επαγγελματισμού, του ζήλου με τον οποίο εργάζονται αλλά και της αγάπης για τον τόπο τους και γιαυτό που υπηρετούν. 
 
Παρόλες τις πρωτιές που το νησι κατακτά σε ετήσια βάση, είναι σύνηθες φαινόμενο να στοχοποιείται τόσο από πολιτικό προσωπικό, όσο και από τον καλλιτεχνικό κόσμο.
 
Με απεριόριστο σεβασμό στην καλλιτεχνική πορεία και το έργο του κ. Σαββόπουλου, δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστη την απαράδεκτη του δήλωση περί "νησιού ξεκ..", ενός νησιού που θα στήριζε την συναυλία του, σε έναν απο τους πιο σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδος, την Δήλο. 
 
Αρκετά πια με την απαξίωση της Μυκόνου, με χαρακτηρισμούς που δεν ταιριάζουν ούτε στους ανθρώπους της, ουτε στην ιστορίας της, ούτε στο πολλά υποσχόμενο μέλλον της.
 
Ας αναρωτηθούν οι λεγόμενοι έντεχνοι και ποιοτικοί πως ένα τέτοιο νησί κατορθώνει να διαπρέπει παγκοσμίως, παλεύοντας με πολλές δυσκολίες από την απουσία του κεντρικού κράτους, και ας αναρωτηθούν τους λόγους που επιλέγουν την Μύκονο για συναυλίες και παραστάσεις, μόνο κ μόνο για να αυξήσουν το εισόδημά τους".
 
Απευθυνόμενος δε προς τον τραγουδοποιό αναφέρει "Οι δηλώσεις αυτές κ Σαββόπουλε είναι κατακριτέες, θίγουν και προσβάλουν έναν λαό, της Μυκόνου, που κρατά ψηλά την σημαία της Χώρας στο εξωτερικό και κάθε χρόνο την βγάζει ασπροπρόσωπη. Τιμή και σεβασμός στο έργο σας, όχι όμως και στην απρέπεια σας".
 
Κλείνοντας, ο αντιπεριφερειάρχης καλεί το Δ.Σ. να ανακαλέσει την υποστήριξη στη συναυλία του "καλώ το Δημοτικό Συμβούλιο Μυκόνου να συνεδριάσει εκτάκτως για να αρθεί η απόφαση περί υποστήριξης του Δήμου Μυκόνου στην συναυλία του κ Σαββόπουλου. Αποτελεί χρέος όλων των Δημοτικών Συμβούλων,όταν θίγεται η αξιοπρέπεια και η τιμή των συμπολιτών που τους εξέλεξαν να δρούν άμεσα. Και είμαι βέβαιος ότι θα το πράξουν" καταλήγει.