Επανέρχεται η Σαμψούνη για την σκάλα της Φάμπρικας:"Οπ’ έχει φίλο τον Κατή, τον Μπέη δε φοβάται"

Επανέρχεται η Σαμψούνη για την σκάλα της Φάμπρικας:

Με νέα σκληρή ανακοίνωση επανέρχεται η Ντίνα Σαμψούνη στο θέμα της σκάλας στην περιοχή Φάμπρικα. Η Δημοτική Σύμβουλος της αντιπολίτευσης μιλά για "δημοτικό καθεστωτικό πέπλο προστασίας" το οποίο όπως αναφέρει "επιτρέπει να πραγματοποιεί αυθαίρετες κατασκευές στο δημόσιο και κοινόχρηστο χώρο. Είναι το καθεστωτικό πέπλο προστασίας του δήμου, που  επιτρέπει αμέσως μια εβδομάδα μετά την δημοσιοποίηση του θέματος, να εκτελούνται εργασίες ολοκλήρωσης και διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου προς ωφέλεια συγκεκριμένης επιχείρησης".

Η κα Σαμψούνη κάνει λόγο για ένα "πέπλο προστασίας" που προσδίδει "ασύλληπτο θράσος" και "έχει οδηγήσει στον θρίαμβο αυθαιρεσίας στο νησί".

"Είναι ακριβώς αυτό καθεστωτικό πέπλο προστασίας του δήμου που σήμερα γκρεμίζει την νόμιμη κατασκευασμένη σκάλα παράλληλη προς το κτίσμα για να αναδυθεί η ΑΛΛΗ η ωραία, η παράνομη, η αυθαίρετη, η κάθετη, η βολική  και σύγχρονη" όπως αναφέρει.

Η ίδια τονίζει ότι καμία απάντηση δεν δόθηκε από πλευράς Δήμου αναφορικά με την προγενέστερη ανακοίνωση της για την "σκάλα φαντασμα". Όσο για τις άδειες όπως αναφέρει "η μοναδική απόφαση που υπάρχει είναι η 10/2017 Της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής με ΑΔΑ 60Λ8ΩΚΚ-7ΣΑΑ σύμφωνα με την οποία αποφασίστηκε η επισκευή και συντήρηση της παλιάς σκάλας. Με λίγα λόγια στις 24-2-2017, αποφασίστηκε να επισκευαστεί  και στις 25-5-2017 «κάποιοι» την γκρέμισαν. Αδιανόητα είναι τόσο η σύνταξη έκθεσης αυτοψίας όσο και η επιβολή προστίμων από τις υπηρεσίες του Δήμου" τονίζεται στην ανακοίνωση.

 

Η εκπρόσωπος της "Επομενης Μέρας" κάνει λόγο, μεταξύ άλλων" για "θλιβερές διαπιστώσεις ανικανότητας και αυταρχισμού του δημάρχου και των αυλικών του" αλλά και για "ασυδοσία που διαρκώς μεγαλώνει και απλώνεται". 

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι πέρα από τις δημόσιες ανακοινώσεις, καμία νύξη δεν έγινε επί του επίμαχου θέματος, ούτε κάποια εκτός ημερησίας ερώτηση από πλευράς της αντιπολίτευσης, στο Δημοτικό Συμβούλιο που μεσολάβησε μεταξύ των δύο ανακοινώσεων.