Ευκαιρία για υπερχρεωμένες επιχειρήσεις της Μυκόνου

Ευκαιρία για υπερχρεωμένες επιχειρήσεις της Μυκόνου

Ευκαιρία για υπερχρεωμένες επιχειρήσεις της Μυκόνου

Ρυθμίστε και σώστε! 

Λύση «πακέτο» για τα χρέη εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων σε όλη την Ελλάδα εξασφαλίζει ο νέος νόμος για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, που αναμένεται να ενεργοποιηθεί στα τέλη Ιουλίου και θα εξασφαλίζει τις ευεργετικές του διατάξεις μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2018.

-          Τι προβλέπει;

Την ταυτόχρονη ρύθμιση όλων των οφειλών είτε προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, είτε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στις τράπεζες, είτε χρέη σε προμηθευτές.

-          Ποιο είναι το ύψος των οφειλών που μπορώ να ρυθμίσω;

Μπορούν να ρυθμιστούν οι οφειλές που υπερβαίνουν τις 20.000 ευρώ, εφόσον είναι σε καθυστέρηση τουλάχιστον 90 ημέρες έως την 31η Δεκεμβρίου 2016 ή είναι οφειλές που ρυθμίστηκαν μετά την 1η Ιουλίου 2016. Ιδιαίτερα για οφειλές από 20.000 έως 50.000 ευρώ θα προσδιοριστεί με υπουργική απόφαση απλοποιημένη διαδικασία.
 

-          Οι ελεύθεροι επαγγελματίες εντάσσονται στον εξωδικαστικό συμβιβασμό;

Όχι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν υπάγονται στο νόμο. Μπορούν όμως να αξιοποιήσουν το νόμο Κατσέλη. Παρ΄ όλα αυτά προβλέφθηκε η δυνατότητα για χρέη στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, να κάνουν ακόμη και 120 δόσεις, με χαμηλότερη δόση τα 50 ευρώ.
 

-          Η εισφορά του εργαζόμενου που έχει παρακρατηθεί αλλά δεν έχει αποδοθεί, μπαίνει στη ρύθμιση;

Όχι. Το μέρος της ασφαλιστικής εισφοράς του εργαζόμενου που βαρύνει τον ίδιο και παρακρατείται από τον μισθό του προκειμένου να αποδοθεί στη συνέχεια από τον εργοδότη, δεν περιλαμβάνεται στη ρύθμιση.

-          Μπορεί να γίνει «κούρεμα» οφειλών;

Ναι. Στο πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού παρέχεται η δυνατότητα π.χ. «κουρέματος» των τόκων υπερημερίας και άλλων απαιτήσεων, μετά την ολοσχερή εξόφληση βάσει της συμφωνίας που θα έχει προκύψει. Σημειώστε: Σε περίπτωση που οι απαιτήσεις ενός πιστωτή υπερβαίνουν το 85% του συνόλου, η αίτηση υπαγωγής στον εξωδικαστικό μηχανισμό θα προωθείται για διμερή διαπραγμάτευση.
 

«Αυτό που θα κρίνει την επιτυχία του νέου συστήματος διακανονισμού είναι η γραφειοκρατία και ο χρόνος εξεύρεσης λύσης», παρατηρεί η κα. Άννα Μονογιού επικεφαλής του γραφείου «Λύνεται» που βρίσκεται στον Ορνό. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά.  

ΜΟΝΟΓΥΙΟΥ ΑΝΝΑ
6947 81 99 97
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
6981 85 25 99
ΟΡΝΟΣ  ΜΥΚΟΝΟΣ
ΤΗΛ. & FAX 22890 28420
 
skype:annalynetai